Aktuelno iz kulture

Izmena glumačke postave mjuzikla "Neki to vole vruće": Rade Marjanović više nije Džo

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2022

-

15:03

Izmena glumačke postave mjuzikla "Neki to vole vruće": Rade Marjanović više nije Džo
Izmena glumačke postave mjuzikla "Neki to vole vruće": Rade Marjanović više nije Džo - Copyright Promo/Nikola Milosavljević

veličina teksta

Aa Aa

Nakon 32 godine od premijere i blizu 500 izvođenja, u četvrtak 31. marta doći će do izmene u glavnoj glumačkoj postavi mjuzikla "Neki to vole vruće", a umesto Radeta Marjanovića, ulogu Džoa igraće Žarko Stepanov, koji će sa Svetislavom Buletom Goncićem u ulozi Džerija nastaviti život ove predstave, saopštili su iz Pozorišta na Terazijama .

Rade Marjanović ostaje deo predstave ali u drugoj ulozi (Bozgou).

Povodom ove generacijske smene u predstavi, Marjanović kaže da je vreme da ga u ulozi ljubavnika nasledi mladi kolega.

"Na ovo sam se odlučio jer smatram da je vreme da posle ovoliko godina igranja zaljubljenog Džoa, ljubavne jade sa Puslicom i probleme sa nestašnom Dafnom prepustim svom mlađem talentovanom kolegi Žarku, a ja ću sa radošću preuzeti drugu, meni dragu ulogu, primereniju mojoj generaciji. Ova smena je logična jer je naša želja da ova kultna predstava traje bar još 30 godina. Čuvamo je kao omaž našoj velikoj rediteljki Soji Jovanović" kaže Marjanović.

Tanjug/Jadranka Ilić

Žarko Stepanov

Žarko Stepanov ne krije uzbuđenje pred novim zadatkom kome se vrlo raduje.

"Postoje uloge o kojima svaki glumac mašta. Za mene je ova uloga definitivno jedna od njih i velika mi je čast što sam dobio ovu priliku. Radujem se i uzbuđen sam iz više razloga. Jedan od njih je svakako što sam dobio ulogu u predstavi koju je režirala velika Soja Jovanović" kazao je Stepanov.

"Rade je maestralno igrao ulogu Džoa i biću srećan ako uspem da opravdam poverenje koje mi je dato od strane mog pozorišta. Drago mi je što ćemo Rade i ja i dalje biti zajedno na sceni, za mene će to biti vrlo emotivan momenat", dodao je on.

Mjuzikl "Neki to vole vruće" premijerno je izveden 27. decembra 1990. godine.

Nakon povratka u rekonstruisanu zgradu, Rade Marjanović i Svetislav Bule Goncić su, po originalnoj režiji Soje Jovanović, predstavu obnovili 2007. godine.

Tokom godina, glumačka postava se više puta menjala, tako da su u predstavi igrali i: Ljiljana Šljapić, Ivana Mihić, Bata Paskaljević, Veselin Stijović, Janoš Tot, Ljiljana Stjepanović, Vladan Savić, Ivana Jovanović, Dragan Vujić Vujke, Božidar Stošić i mnogi drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura