Reflektor

"Hajdi" prvi put na domaćoj sceni: Premijera 19. juna na sceni "Buhe"

Komentari

Autor: Seecult

18/06/2021

-

18:17

"Hajdi" prvi put na domaćoj sceni: Premijera 19. juna na sceni "Buhe"
"Hajdi" prvi put na domaćoj sceni: Premijera 19. juna na sceni "Buhe" - Copyright Boško Buha/Vladimir Jablanov

veličina teksta

Aa Aa

Predstavu "Hajdi" Milene Depolo, prema motivima čuvenog romana Johane Špiri, premijerno će izvesti 19. i 20. juna ansambl Pozorišta "Boško Buha".

Predstava u režiji Đurđe Tešić, premijerno će za decu 19. juna biti izvedena u podne, a za odrasle dan kasnije i u večernjim satima, ponovo na sceni Teatra "Vuk", budući da je "Buha" i dalje u rekonstrukciji, piše portal Seecult.

"Pred nama je nežna i uzbudljiva predstava na kojoj je divna ekipa radila čak godinu dana, zbog poznatih, epidemioloških razloga", izjavio je Igor Bojović, direktor "Buhe".

Rediteljka Đurđa Tešić naglasila je da su Milena Depolo i ona sama srećne što postavljaju na scenu omiljeni roman iz detinjstva, koji je i svetska klasika.

Boško Buha/Vladimir Jablanov

 

Prema rečima rediteljke, čudno je što se na domaćoj sceni tek sada, prvi put radi predstava po toj "priči o lepoti duše, o lepoti prirode kao večne i nesebične utešiteljke i o snazi prijateljstva koja može da dovede do toga da se i čuda događaju".

"To je nežna priča o devojčici koja ostane bez roditelja i jako mlada oseti da život ume da bude grub, da nas stavi u naizgled nerešive situacije. Ipak, radost u njenom srcu nije nestala ni u najtežim trenucima jer je Hajdi, kako kaže jedan od pripovedača u predstavi, u svemu videla nešto lepo", izjavila je Đurđa Tešić.

Boško Buha/Vladimir Jablanov

 

Naslovnu ulogu igra mlada glumica Mia Jovanović, odabrana na kastingu, kojoj je to prva profesionalna predstava. Na sceni "Buhe" pre deset godina igrala je kao amater u "Maloj školi rokenrola".

Hajdinu drugaricu Klaru igra Milica Sužnjević, dečaka Petra - Uroš Jovčić, dedu - Nemanja Oliverić, a pored toga oni, kao i Jelena Trkulja, Boba Latinović (u alternaciji sa Katarinom Gojković) i Branislav Platiša, igraju i po nekoliko drugih likova, seljana, građana, pripovedača, bake i tetke, ali i Eho, koze...
Scenografiju je kreirala Isidora Spasić, kostime Zora Mojsilović, kompozitor je Vladimir Pejković, scenski pokret radio je Damjan Kecojević.

Pozorište "Boško Buha" planira da uz predstavu "Hajdi", počevši od prve reprize 26. juna, organizuje radionice, odnosno razgovore sa decom o zaštiti prirode.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu