Reflektor

Marko Nastić najavljuje novu Easy Tiger žurku u Barutani: Pred beogradskom publikom Parižanin Dyed Soundorom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/07/2022

-

12:44

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Novo izdanje žurke iz koncepta "Easy Tiger" čiji je domaćin svetska, a domaća zvezda klupske scene Marko Nastić, održaće se večeras u "Barutani", kada će se pred beogradskom publikom naći di-džej svetskog glasa Dyed Soundorom.

Tim povodom, gost emisije Euronews Jutro bio je upravo Nastić, koji će i sam nastupiti nakon gosta iz Francuske.

"Pored Dyed Soundorom, nastupaju Vladimir Dragaš i Kit Kim od 23 do 1 sat, zatim naš gost, a ja sam za kraj", rekao je Nastić.

On je objasnio da na "Easy Tiger" žurke dolazi publika svih generacija.

 
"Uglavnom promovišemo andergraund haus i tehno, tako da dolaze neki ljudi koji su dolazili i pre, a dolaze i mlađi", dodao je sagovornik Euronews.

Dyed Soundorom jedan je od lidera savremene francuske haus scene i vrlo cenjeni muzički selektor kako među fanovima, tako i među kolegama iz muzičke industrije, dok svet obilazi i kao solo umetnik i kao deo popularnog trija Apollonia. 

Osim što je veoma cenjen kao di-džej, Dyed Soundorom je i vešt producent, sa nekoliko klasičnih izdanja za sobom kao solo artist, ali i na albumima sa Apolloniom. Rana iskustva pariskih klupskih večeri, poput legendarnih Kwality žurki nesumnjivo su oblikovala muziku koju Dyed Soundorom pravi i svira danas – psihodeličnu i duboku. 

Svoju izdavačku kuću pokrenuo je 2012. sa Shonky-jem i Danom Ghenacijem, što je bio važan trenutak za njihove karijere.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Marko Nastić

"Shonky je u januaru takođe bio gost 'Easy Tiger', a u planu je i treća žurka", najavio je Nastić.

Jedan od najpoznatijih domaćih producenata i di-džejeva već sa 16. godina prvi put je "zavrteo" muziku i postao resident di-džej u Industrija baru, gde je upoznao Dejana Milićevića. Ubrzo je usledio njihov zajednički projekat Teenage techno punks, a devedesetih godina uveliko je postao sastavni deo svih važnih tehno događaja širom Srbije.

Nastupao je rame uz rame sa najvećim tehno zvezdama kao što su Karl Koks, Grin Velvet, Adam Bejer i drugi, a i danas nastupa širom sveta.  

Kaže da ga je posle 25 godina karijere pandemija zatekla i da tokom prve godine uopšte nije radio.

"Druge godine je sve bilo ok, jer je barem na Balkanu sve radilo", rekao je Marko.

On trenutno priprema novi album sa Anom Ćurčin, na kom su dugo radili, a početkom avgusta predstaviće i svoj novi vinil iz serije "Rakija".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura