Reflektor

"Večna praznina": Novi album kultnog sastava Mizar do kraja godine

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2022

-

17:07

"Večna praznina": Novi album kultnog sastava Mizar do kraja godine
"Večna praznina": Novi album kultnog sastava Mizar do kraja godine - Copyright Prinstscreen YouTube/ФДУ Скопје/FDA Skopje

veličina teksta

Aa Aa

Kultni sastav Mizar objavio je novi singl "Večna praznina" koji će se naći na novom albumu najavljenom za ovu godinu, saopštio je izdavač Dalas rekords.

Predstojeći album već su najavili singlovi "Galeb", "A Day Is Coming", "Luzna (Scar)", "Messengers Of The Downfall (Glasnici na padot)", "1903" i "Izgoren od ova sonce", a za "Večnu prazninu" je nadahnuće bio grad Rijeka, naveo je Dalas.

"Bio je to trenutak kad sam sedeo na riječkim dokovima, puca me nostalgija za izgubljenom mladosti, gledam u dubinu predivnog Jadranskog mora i shvatam kako ovaj život u suštini i nema neki smisao. Da li si srećan, tužan, bogat, bez para, uvek svi osećamo jednu veliku večnu prazninu", rekao je vođa Mizara Gorazd Čapovski.

Skopski sastav se pojavio na jugoslovenskoj sceni upečatljivim debijem "Mizar" (1988), sa spojem roka, gotike i vizantijske i staroslovenske muzičke tradicije.

Posle brojnih promena postave, uz jedinog izvornog člana i osnivača gitaristu Čapovskog, u Mizaru su sada pevač Zoran Tortevski, basista Pece Kitanovski, gitarista Aleksandar Ristovski i bubnjar Georgi Božikov.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura