Reflektor

Glasnici pada: Kultna makedonska grupa "Mizar" objavila novi singl

Komentari

Autor: Headliner

08/10/2021

-

19:00

Glasnici pada: Kultna makedonska grupa "Mizar" objavila novi singl
Mizar je kultna makedonska rock grupa - Copyright Prinskrin/Youtube

veličina teksta

Aa Aa

Kultna makendonska grupa "Mizar" objavila je novi singl "Messengers Of The Downfall" (Glasnici pada).

"Jedni od pionira dark zvuka na ovim prostorima i posle 40 godina stvara i izvodi jednako moćno. Iako je Mizar u osnovi rok grupa, kroz njihov zvuk se provlače prizvuci makedonskog etna i vizantijskih tradicija. Nekad su izraženiji, nekad slabiji, ali uvek praćeni višeslojnim vokalom Zorana Tortevskog, idealno utopljeni u celokupnu mračnu atmosferu", piše portal Headliner.

"Mizar" je do sada objavio pet albuma, a najnovije šesto najavljeno je još prošle godine pesmom "Galeb". Bio je to početak saradnje sastava i Tihomira Jančovskog, makedonskog pesnika, profesora i prevodioca.

“Messengers Of The Downfall", kako se navodi, pesma je za energiju ljudske duše, "glasnici pada" su demoni i loše misli i poruke, dok je muzika poruka dobre energije.

Muziku potpisuje Gorazd Čapovski, gitarista i jedini stalni član "Mizara" od osnivanja grupe (1981.), uz kojeg aktualnu postavu čine Zoran Tortevski (vokal), Pece Kitanovski (bas) i Zlatko Simionski (bubnjevi). Prateći vokali su Petar Georgievski, Branko Ilievski i Ivan Petkovski, aranžman potpisuje Mizar, a produkciju Zlatko Simionski i Gorazd Čapovski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura