Reflektor

Premijera u Ateljeu 212: "Ova će biti ista" o večnom pitanju kako muškarci doživljavaju žene

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2021

-

15:57

Premijera u Ateljeu 212: "Ova će biti ista" o večnom pitanju kako muškarci doživljavaju žene
Ova će biti ista - Copyright Atelje 212/Boško Đorđević

veličina teksta

Aa Aa

Nova drama Staše Bajac "Ova će biti ista", najavljena kao duhoviti i bolan pogled na pitanje kako muškarci doživljavaju žene, premijerno će biti izvedena 30. juna u Ateljeu 212 u Beogradu.

Predstava za protagoniste ima muškarce i svojevrsna je muška verzija prethodne drame Staše Bajac "Ovaj će biti drugačiji" o devojkama koje pomoću plastičnih operacija nastoje da ostvare život iz bajke.

Nasilno, patrijarhalno društvo ovoga puta je posmatrano iz perspektive Igora, Miloša i Dušana, kroz njihove eksplicitne poglede na svet u kojem žive, doživljaje sopstvenih pozicija u tom svetu i percepcije žena sa kojima se povezuju. Predstava na originalan način oslikava večno pitanje kako muškarci doživljavaju žene.

Atelje 212/Boško Đorđević

 

Reditelj je Ivan Vuković, a igraju Uroš Jakovljević, Dejan Dedić i Ivan Mihailović.

Dramaturškinja je Jelena Mijović, kostimografkinja Dragica Laušević, scenografkinja Ema Stojković Jerinić, a kompozitor Miroslav Radulović.

"Ova će biti ista" je osma premijera Ateljea 212 u ovoj pozorišnoj sezoni, a deo je i programa Beogradskog letnjeg festivala (Belef).

Prethodna drama Staše Bajac "Ovaj će biti drugačiji" premijerno je uzvedena marta 2019. godine u Ateljeu 212, a u režiji Đurđe Tešić. Drama je pobedila na regionalnom konkursu Hartefakta za najbolji savremeni angažovani dramski tekst 2017. godine sa obrazloženjem žirija da je u pitanju "postdramska bajka koja suočava dnevne snove mladih žena sa istinom noćne more".

Komentari (0)

Kultura