Reflektor

Nela Mihailović otvorila Festival monodrame i pantomime, u subotu promocija knjige Marka Stojanovića "Komunikator = Gladijator"

Komentari

Autor: Euronews/Tanjug

02/07/2021

-

09:36

Nela Mihailović otvorila Festival monodrame i pantomime, u subotu promocija knjige Marka Stojanovića "Komunikator = Gladijator"
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Festival monodrame i pantomime otvoren je u Pozorištu lutaka "Pinokio" i trajaće do 4. jula.  

"Sa velikom nadom da ovaj festivalski točak više niko i ništa neće pomeriti sa putanje, proglašavam 46. izdanje festivala zvanično otvorenim", kazala je glumica Nela Mihailović, kojoj je uručen Ključ Grada.

U ovogodišnjem takmičarskom programu će biti predstavljeno osam najinteresantnijih predstava, a prve festivalske večeri Petar Božović je izveo monodramu pod nazivom "Reče mi jedan čo'ek, ćeraćemo se još kad budem mlad", koja je dočekana sa velikim interesovanjem kod publike.

Tanjug/Rade Prelić

Petar Božović izveo "Reče mi jedan čo`ek, ćeraćemo se još kad budem mlad"

Publici se predstavila i Nikolina Vujević sa komadom "Nina", a druge festivalske večeri pred publikom će biti izvedena "Čučuk Stana" u izvođenju glumice zaječarskog Pozorišta "Zoran Radmilović" Nataša Petrović i monodrama Pozorišta Slavija iz Beograda "Živojin Mišić" u tumačenju Boška Puletića.

Trećeg dana festivala na programu su monodrame "Čaj sa Kublaj kanom" Jugoslava Krajnova i "Hasanaginica'' u izvođenju glumice Marije Đajić iz Poetskog teatra "BiT" iz Trebinja.

Takmičarski deo programa zatvoriće glumac Slobodan Beštić sa monodramom "Noćni čitač", a potom će nastupiti pantomimičari Marko Stojanović i Dalija Imanić sa komadom "Čekajući nebo - kad će više?!"

O najboljima odlučuje tročlani žiri: rediteljka Tatjana Mandić Rigonat (predsednica), glumac Ivan Perković i dramski umetnik Bojan Krivokapić. Najbolje će nagraditi i publika.

Svaki komunikator mora da bude gladijator

Marko Stojanović je nakon dve decenije obučavanja političara i poslovnih ljudi javnom nastupu i veštinama (ne)verbalne komunikacije, ali i obučavanja glumaca, konačno napisao knjigu, koja će biti predstavljena u subotu u Staroj carinarnici u Zemunu.

Tanjug/Dimitrije Goll

Stojanović: Komunikacija je veština, oruđe i oružje

Njegova knjiga "Komunikator = Gladijator" je pisana jednostavno i sa puno primera i vežbi da pomogne unapređenju veština svakoga od nas, kako bismo komunicirali sa više samopouzdanja i uverljivosti.

"Komunikacija je veština, oruđe i oružje. U rukama posvećenih ona postaje umetnost. Brzina promena, surovost tržišta i nemilosrdno javno mnjenje je učinilo da danas u političkoj, poslovnoj ili umetničkoj areni, svaki komunikator mora da bude gladijator", kazao je Stojanović.

Promo

 

Promocija drugog izdanja "Anegdota i crtica iz pozorišnog života" Milovana Zdravkovića i knjige "Čučuk Stana" Željka Hubača, takođe, su se održavaju u okviru pratećeg programa festivala u Staroj carinarnici.

Komentari (0)

Kultura