Reflektor

"Eyesburn" otvara serijal onlajn koncerata "Balkanrock Sessionsa"

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2021

-

14:38

"Eyesburn" otvara serijal onlajn koncerata "Balkanrock Sessionsa"
Eyesburn - Copyright Wikipedia.org/AvramYU at English Wikipedia

veličina teksta

Aa Aa

Sastav Eyesburn otvoriće u ponedeljak, 5. jula (20h), serijal onlajn koncerata "Balkanrock Sessions" na Jutjub kanalu i striming platformama muzičkog portala Balkanrock.

"U okviru prvog `Balkanrock Sessiona` moći ćete da uživate u sjajnoj svirci Eyesburna, ali i da kroz intervju novinarke Milene Gojković s članovima benda, Nemanjom Kojićem Kojotom i Aleksandrom Petrovićem Alekom, saznate zanimljivosti iz njihove bogate karijere, ali i šta nam to spremaju u tekućoj godini", navodi se u saopštenju uoči ovog nastupa.

Eyesburn je nastao 1994. godine u Beogradu. Postali su najveći i najvoljeniji crossover bend na ovim prostorima, ali i šire, objavili osam studijskih albuma, imali nebrojeno nastupa u zemlji i regiji, bili na evropskoj turneji sa bendom Soulfly, činili važan deo ekipe koja je snimala film "Munje"...

Pre dve godine, bend se vratio na scenu u originalnoj postavi, spotom za novu verziju pesme "War Control", a krajem 2020. je remasterizovanim izdanjem na ploči proslavio 20 godina od svog najznačajnijeg albuma "Fool Control".

"Balkanrock Sessions" je osmišljen kao svojstvena kombinacija nastupa uživo i kratkog intervjua, po ugledu na svetske onlajn emisije KEXP, Tiny Desk i Audiotree, ali želi i da gledaocima pruži kompletan doživljaj toga kako određeni bend izgleda i zvuči na bini, ali i da im otkrije zanimljivosti iz karijere muzičara.

Komentari (0)

Kultura