Reflektor

Take a break, feel the Art: Publika Egzita pozvana da upozna remek-dela u Galeriji Matice srpske

Komentari

Autor: Euronews

06/07/2021

-

11:01

Take a break, feel the Art: Publika Egzita pozvana da upozna remek-dela u Galeriji Matice srpske
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Kao i svake godine tokom trajanja Egzita, u Galeriji Matice srpske biće priređen program "Take a break, feel the Art" kako bi posetiocima koji dolaze u Novi Sad približili nacionalnu umetnost i kulturnu baštinu koja se čuva u kolekciji Galerije Matice srpske.

"Pored izuzetnog programa koji nudi festival, publika ima mogućnost da se u popodnevnim satima upozna sa srpskom nacionalnom umetnošću i uživa u prijatnom ambijentu Galerije Matice srpske", navode iz Galerije.

Tokom četiri dana trajanja festivala, od 8. do 11. jula, u dva termina u 13 i 17 sati kroz priču o 10 remek-dela srpske umetnosti koja su izložena u stalnoj postavci Galerije posetioci će saznati više o istoriji, tokovima i uticajima u umetnosti, kao i o najpoznatijim imenima srpskog slikarstva. Stučna vođenja su na engleskom i srpskom jeziku, a ulaz je 200 dinara.

U okviru manifestacije "Leto na Trgu", u četvrtak u 21 sat galerija Spomen-zbirka Pavla Beljanskog koncertom novosadske grupe "Plavi ptičić" oživeće sećanja na šezdesete godine 20. veka i tako obeležiti šest decenija od osnivanja.

Komentari (0)

Kultura