Reflektor

Diplomci od večeras izlažu u Muzeju primenjene umetnosti

Komentari

Autor: Euronews

09/07/2021

-

16:51

Diplomci od večeras izlažu u Muzeju primenjene umetnosti
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Diplomci Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu predstavljaju od večeras, 9. jula (vernisaž u 19h), radove na izložbi pod nazivom "Diploma 2020/2021" u Muzeju primenjene umetnosti (MPU).

Izložba diplomaca prošle godine nije održana zbog pandemije, a ovog puta se predstavlja 73. generacija beogradskog umetničkog fakulteta.

Na izložbi su zastupljena sva tri studijska programa sa svim modulima koji im pripadaju, a cilj je da se publici predstavi nivo i kvalitet rada koji su postigli studenti i njihovi profesori tokom trajanja četvorogodišnjih akademskih studija.

"Pred nama su smelost ispitivanja, neuobičajene vizuelne transformacije, darovitost pojedinaca i hrabri iskoraci u timskom radu i saradnji. Pred nama je i udruživanje umetnosti sa naukom, tehnologijom, teorijom i istorijom kako bi se osvežili stari i uveli novi načini, materijali i mediji u procese stvaranja, očuvanja, komuniciranja kao i inkorporiranja umetnosti u najrazličitije aspekte ljudske egzistencije", ističe u tekstu kataloga izložbe Milica Perić, istoričarka umetnosti.

Radovi u MPU će biti predstavljeni do 30. jula.

Komentari (0)

Kultura