Reflektor

Spektakl veći i od "Igre prestola": HBO ulaže više od 10 miliona po epizodi za novu seriju "The Last of Us"

Komentari

Autor: Collider

24/07/2021

-

18:21

Spektakl veći i od "Igre prestola": HBO ulaže više od 10 miliona po epizodi za novu seriju "The Last of Us"
Igra prestola - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nova serija "The Last of Us", koja je zapravo adaptacija popularnih video-igrica, mogla bi biti najskuplji televizijski serijal ikada budući da HBO planira da uloži više od 10 miliona dolara po epizodi.

Kako američki mediji prenose, ovaj projekat bi mogao premašiti i visokobudžetnu HBO seriju "Igra prestola", koja je od početnih 10 miliona po epizodi do osme sezone stigla do budžeta od 15 miliona dolara po epizodi (osma sezona imala je šest epizoda). Mini-serija "The Pacific", koji su za HBO 2010. godine radili Stiven Spilberg i Tom Henks, imala je ukupan budžet od 200 miliona dolara, odnosno 20 miliona dolara po epizodi zbog zahtevnih i verodostojnih scena borbe iz Drugog svetskog rata.  

Kako najavljuju producenti, "The Last of Us" imaće 10 epizoda, a snimanje će biti u Kanadi, gde se već o seriji piše kao najvećem ikad projektu u toj zemlji koji će doprineti razvoju lokalne ekonomije.

"Ovaj projekat će premašiti osmocifrenu svotu po epizodi. To znači da će postojati multiplikativni efekat na našu ekonomiju u smislu njenog uticaja. Stotine povezanih preduzeća imaju koristi od ovog posla", rekao je Damijan Peti, predsednik Udruženja filmskih umetnika i tehničara Kanade.

profimedia

Pedro Paskal

Već je poznato da će Pedro Paskal, poznat publici upravo po "Igri prestola", igrati u novoj seriji Džoela, ciničnog trgovca i švercera.  

Izgleda da HBO voli da radi sa glumcima sa kojima je ranije sarađivao, pošto će i u ulozi Eli biti glumica iz "Igre prestola". U pitanju je Bela Remzi, kojoj je poveren lik devojčice koja je ključ preživljavanja čitave civilizacije.

Izvršni producent je Kreg Mazin, zajedno sa producentom iza samih igara Nilom Drukmenom. Prema prvim najavama, prva epizoda "The Last of Us" pojaviće se tokom 2022. godine.

Komentari (0)

Kultura