Poznati

Čekaju se toksikološki rezultati: Uzrok smrti glumca Metjua Perija možda neće biti poznat nedeljama

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

30/10/2023

-

08:52

Čekaju se toksikološki rezultati: Uzrok smrti glumca Metjua Perija možda neće biti poznat nedeljama
Čekaju se toksikološki rezultati: Uzrok smrti glumca Metjua Perija možda neće biti poznat nedeljama - Copyright AP/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uzrok smrti američkog glumca Metjua Perija u njegovom domu biće poznat kada medicinski islednik okruga Los Anđeles izvrši dodatnu istragu kako bi došao do zaključka, a to može da potraje nedeljama.

Peri je preminuo u subotu u 55. godini, a islednik je u nedelju u izveštaju kao uzrok smrti napisao "neodređeno", preneo je CNN.

"U slučaju kada se uzrok smrti ne može utvrditi autopsijom, biće izdat sertifikat 'neodređeno' dok se dodatne analize ne završe", navodi se u pojašnjenju islednika Los Anđelesa.

Autopsija je izvršena, ali islednici čekaju toksikološke rezultate, kako bi precizno odredili uzrok Perijeve smrti i to može da potraje nedeljama.

Peri je pronađen mrtav u đakuziju punom vode u svom domu. Istražitelji planiraju da iskoriste toksikološke izveštaje da utvrde da li je bilo nekih supstanci koje bi mogle da dovedu do smrtnog ishoda.

Policija Los Anđelesa istražuje smrt američkog glumca Metjua, rekao je policijski izvor za CNN. Zasad se ovaj smrtni slučaj ne smatra sumnjivim, rekao je izvor, međutim, incident ostaje pod istragom Policijskog odeljenja za pljačke i ubistva Los Anđelesa.

"Bio je neverovatno nadaren glumac"

Najpoznatiji po ulozi Čendler Bing iz serije "Prijatelji", holivudski glumac Metju Peri, pronađen je mrtav u subotu u svom domu u Los Anđelesu, preneli su gotovo svi svetski mediji ovu vest po oznakom "hitno".

"Metju je bio neverovatno nadaren glumac i ostavio je neizbrisiv trag u televizijskog porodici Vorner Bros", navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Euronews. 

"Uticaj ovog komičarskog genija osetio se širom sveta, a njegovo nasleđe će živeti u srcima mnogih. Ovo je tužan dan i šaljemo ljubav njegovoj porodici, najmilijima i svim njegovim odanim fanovima", dodaje se u saopštenju kompanije.

Peri je proveo svih 10 sezona u čuvenoj seriji "prijatelji" i uloga Čendlera Binga učinila ga je jednim od najprepoznatljivijih holivudskih glumaca. U seriji je igrao uz Dženifer Aniston, Kortni Koks, Meta Leblanka, Lize Kudrou i Dejvida Švimera. Serija je pratila ovih šest prijatelja i njihove živote u Njujorku. Kao Čendler, igrao je brzopletog, nesigurnog i neurotičnog cimera Meta Leblanka, koji je tumačio lik Džoija i prijatelja Dejvida Švimera, koji je igrao Rosa. 

"Prijatelji" su se prikazivali od 1994. do 2004. godine, osvojivši nagradu Emi za najbolju humorističku seriju 2002. godine. U poslednjoj sezoni, šestoro glumaca dobijalo je milion dolara po epizodi. 

Do finala "Prijatelja", Čendler se oženio Koksovom Monikom i oni su osnovali porodicu, što odražava putovanje glavne ekipe od samaca Njujorčana koji pokušavaju da shvate svoje živote do nekoliko njih u braku i osnivanju porodica. Serija je bila jedan od najvećih televizijskih hitova i našla iznenađujuću popularnost među mlađim obožavaocima - poslednjih godina na servisima za striming.

Nije bila tajna da se Peri dugo godina borio sa svojim zavisnostima - drogom i alkoholom. O tome je pisao u memoarima, objavljenim 2022. godine, knjizi koja je prodata u milionima primeraka. 

"Zdravo, moje ime je Metju, iako me možda poznajete pod drugim imenom. Moji prijatelji me zovu Meti. I ne bi trebalo da sam živ", navodi se u memoarima.

Ostale Perijeve uloge

Peri je takođe imao nekoliko zapaženih filmskih uloga, glumeći pored Salme Hajek u romantičnoj komediji "Fools Rush In" i Brusa Vilisa u krimi komediji "The Vhole Nine Yards". I posle Prijatelja nastavio je da glumi, ali mu ni jedna uloga nije donela tu popularnost. 

Godine 2015. igrao je Oskara u seriji "Čudan par" koja se emitovala svega dve sezone. On je za AP rekao da je igra Oskara Medisona, lika koji je prvobitno postao poznat u seriji Voltera Metjua iz 1960-ih, bila "uloga iz snova". Takođe je rekao da je iznenađen koliko je uživao da ga ponovo snimaju pred publikom uživo.

"Nisam shvatio da mi to toliko nedostaje dok nisam ponovo zaigrao pred publikom uživo. Tada sam i shvatio: "Vau, ovo mi se stvarno sviđa. Ovo je lepo'. Moja gluma nikada nije tako dobra kao kada nastupam uživo pred publikom,” rekao je on. 

Peri je rođen 19. avgusta 1969. u Vilijamstaunu u Masačusetsu. Odrastao je u kanadskoj Otavi, nakon što se njegova majka, novinarka, razvela od Metjuovog oca i bila portparol bivšeg kanadskog premijera Pjera Trudoa.

Kada je imao 15 godina, Peri se preselio u Los Anđeles kako bi se bavio glumom. Bio je u romantičnim vezama sa popularnim glumicama, među njima i Džulijom Roberts, ali se nikada nije ženio, niti je imao decu.

Kako se od slavnog glumca Metjua Perija oprostio kanadski premijer Džastin Trudo pročitajte OVDE.

Komentari (0)

Magazin