Poznati

Robert de Niro otvara dva luksuzna hotela u Bugarskoj: Jedan u centru Sofije, drugi na obali Crnog mora u Varni

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2024

-

17:08

Robert de Niro otvara dva luksuzna hotela u Bugarskoj: Jedan u centru Sofije, drugi na obali Crnog mora u Varni
AP/Andy Kropa/Invision/AP - Copyright AP/Andy Kropa/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki brend za luksuzne hotele, restorane i rezidencije ''Nobu Hospitality'', u vlasništvu glumca Roberta de Nira, otvoriće dva hotela u Bugarskoj.

Ovu kompaniju su 1994. godine osnovali De Niro, poznati kuvar Nobu Macuhisa i filmski producent Meir Teper, preneo je bugarski bTV.

''Nobu Hospitality'' hoteli biće otvoreni u Sofiji i Varni, a kako navodi kompanija na svom sajtu, ovi objekti će ostaviti značajan trag na Balkanu.

Prvi hotel i restoran ovog brenda biće smešten u centru Sofije, a drugi na obali Crnog mora u Varni, javlja bugarska agencija Trud.

''Nobu hotel i restoran Sofija će krasiti srce jedne od najstarijih prestonica Evrope, biće smešteni u istorijskoj Zgradi bankara u blizini Narodnog pozorišta 'Ivan Vazov' i okruženi buticima, umetničkim galerijama i glavnim istorijskim znamenitostima", navodi se na veb stranici kompanije.

Zgrada iza Narodnog pozorišta u Sofiji izgrađena je 1912. godine i do skoro je bila banka, a otud i naziv Zgrada bankara, pre nego što je renovirana 2022.

Ova zgrada je 1978. godine proglašena nepokretnim spomenikom kulture, a deceniju kasnije je registrovana kao spomenik umetnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin