Poznati

Linda Evanđelista kaže da je u depresiji više od pet godina: Lice mi je trajno izobličeno nakon kozmetičkog tretmana

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

23/09/2021

-

19:32

Linda Evanđelista kaže da je u depresiji više od pet godina: Lice mi je trajno izobličeno nakon kozmetičkog tretmana
Linda Evanđelista - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Linda Evanđelista otkrila je da je razlog zbog kog se povukla iz modne industrije taj što se podvrgla proceduri koja ju je "trajno izobličila" i učinila "neprepoznatljivom".

Slavna manekenka koja je svetsku slavu stekla devedesetih, na svom Instagramu je objavila šokantno svedočenje o posledicama koje je imala nakon upotrebe takozvane kriolipolize. Takođe je najavila da će tužiti kompaniju koja joj je radila taj tretman.

"Mojim pratiocima koji se pitaju zašto ne radim, dok karijere mojih koleginica napreduju, imam da kažem da je razlog to što sam brutalno izobličena Zeltik Kulskalpting (Zeltiq CoolSculpting) procedurom koja je uradila suprotno od onoga što je obećavala. Ona je uvećala, umesto da smanji moje masne ćelije i trajno me deformisala, čak i posle dve bolne, neuspešne korektivne operacije", napisala je manekenka.

Ona je navela da je u njenom slučaju došlo do takozvane paradoksalne adipozne hiperplazije (PAH), što je bio rizik koji joj nije predočen pre same procedure.

U vrtlogu depresije i samoprezira već više od pet godina

"PAH mi nije samo uništio mogućnost zarade, nego me i poslao u vrtlog duboke depresije, tuge i najvećih dubina samoprezira. U tom procesu sam se potpuno povukla u sebe", rekla je manekenka, koja je u svojoj karijeri imala preko 700 naslovnih strana magazina. 

Ona kaže da je svoju bitku krila duže od pet godina.

profimedia

 

"Danas sam napravila veliki korak ka ispravljanju štete koju sam pretrpela i koju sam držala za sebe preko pet godina", napisala je Evanđelista, dodavši da ide ka tome da sebe "oslobodi stida i javno ispriča svoju priču". 

"Umorna sam od ovakvog života. Želela bih da izađem na ulicu sa glavom podignutom visoko, iako više ne ličim na sebe", napisala je ona.

PAH je jedna od retkih komplikacija kriolipolize, odnosno zamrzavanja masnih ćelija. Do nje dolazi kada se tretirano područje uveća, umesto da se smanji tokom nedelja nakon procedure, što ostavlja bezbolnu, vidljivo uvećanu masu ispod kože. 

"Na osnovu podataka proizvođača opreme za kriolipolizu, procenjuje se da se PAH dešava u jednom na svakih 4.000 tretmana, odnosno u 0,025 procenata", piše Sajens dejli.

U ovom trenutku Evanđelista nije delila dalje detalje o korektivnim procedurama kojima se podvrgavala, sem da je zbog kriolipolize postala "neprepoznatljiva".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin