Aktuelno

Predložen pritvor osumnjičenom za nadrilekarstvo i njegovoj majci, branili se ćutanjem

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2021

-

14:36

Predložen pritvor osumnjičenom za nadrilekarstvo i njegovoj majci, branili se ćutanjem
Predložen pritvor osumnjičenom za nadrilekarstvo i njegovoj majci, branili se ćutanjem - Copyright Burst

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor maseru iz Batajnice S. K. (23) i njegovoj majci, osumnjičenim za nardilekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba.

S. K. i njegova majka su se prethodno na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

“Uzimajući u obzir njihove odbrane, kao i činjenicu da će tužilaštvo u toku dokaznog postupka u svojstvu svedoka ispitati sedam oštećenih lica, zatim pet zdravstvenih radnika koji su sarađivali sa osumnjičenim i druge svedoke, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i oštećene”, saopšteno je iz tužilaštva.

S. K. se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju.

Ordinacija na Terazijama

Kako se sumnja, on se u neregistrovanoj ordinacaciji na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Izvodio je tako liposukcije, transfere masti, korekcije usana... nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

S. K. je svoje usluge reklamirao preko društvenih mreža, a u istu svrhu je koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

Ispitivanje svedoka

U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati za sada sedam oštećenih lica, pet zdravstvenih radnika u svojstvu svedoka kao i druge svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju oštećenih, te će naložiti veštačenje, a u pravcu utvrđivanja činjenica da li su radnjama osumnjičenih oštećenim licima nanete teške telesne povrede ili im je zdravlje teško narušeno.

U zavisnosti od odbrane osumnjičenih, Prvo osnovno javno tužilaštvo će podrediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih, a na okolnost njihove uračunljivosti u vreme izvršenja predmetnih krivičnih dela.

Takođe, nakon svih prikupljenih dokaza tužilaštvo će naložiti i posebnu proveru imovine osumnjičenih stečene bavljenjem ovim nelegalnim poslom, a sve u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenih eventualno stiču svi biti elementi i krivičnog dela Pranje novca, nakon čega će ovo tužilaštvo sve prikupljene dokaze kao poseban predmet dostaviti na ocenu i dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Nakon završenog dokaznog postupka, biće doneta odluka o daljem postupanju, navodi tužilaštvo.

Komentari (0)

Srbija