Poznati

Bijonse konačno objavila novu pesmu i to za film o ocu Venus i Serene Vilijams

Komentari

Autor: Variety

23/10/2021

-

19:22

Bijonse konačno objavila novu pesmu i to za film o ocu Venus i Serene Vilijams
Bijonse konačno objavila novu pesmu i to za film o ocu Venus i Serene Vilijams - Copyright Printskrin Youtube/Warner Bros. Pictures, AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Bijonse poslednjih nekoliko meseci nije muzički aktivna, ali je prekinula tišinu novom pesmom "Be Alive" (u slobodnom prevodu Biti živ), a koja se premijerno može čuti u novom trejleru za film "King Richard" (Kralj Ričard). U pitanju je biografski film o usponu zvezda ženskog tenisa Venus i Serene Vilijams, ali iz perspektive njihovog trenera i oca Ričarda (igra ga Vilm Smit).

Pesma koja se u drugoj polovini trejlera može jasno čuti zvuči poput himne, koju izvodi orkestar uz snažan vokal Bijonse.

"Tako je dobar osećaj biti živ, zato živim svoj život sa ponosom", intoniraju prateći vokali, dok Bijonse svojim glasom nadjačava muziku pevajući stihove: "Znaš li koliko imamo ponosa / Koliko se jako moramo truditi?"

Od blokbaster albuma iz 2016. pod nazivom "Lemonade", pa sve do sada, Bijonse se retko i s velikim pauzama između projekata pojavljila na sceni - predstavljajući nešto novo "iz sopstvene kuhinje".

Iako je objavila u ovom periodu tri albuma, nijedan nije bio njen solo - sa Džej Zijem je 2018. predstavila "Everything Is Love", a dva albuma su bila u vezi sa ostvarenjem "The Lion King“  u  kom je pozajmila glas liku Nala i uređivala prateće albume, koji su sadržali i njene pesme, ali i numere koje je izvodila sa Džej Zijem, Kendrikom Lamarom, Čajldišom Gambinom i afričkim pop pevačima u usponu, kao što su Burna Boj i Mr. Eazi.

U kritici filma "King Richard", Variety je napisao: "Ogromna većina sportskih filmova govori o izuzetnom talentu. `Kralj Ričard` govori o izuzetnoj veri: ubeđenju jednog čoveka, Ričarda Vilijamsa, da svoje ćerke Venus i Serenu može pretvoriti u najveće svetske teniserke. To je bio plan koji je skovao - zajedno sa suprugom/kraljicom Brendi (koju glumi Aundžanu Elis) - čak i pre nego što su devojčice rođene, i zapisao u manifestu od 78 stranica, a koji se skoro u potpunosti ostvario.

Retrospektiva čini ovu priču vrednom pričanja. U to vreme, svi su mislili da je lud. `To je kao da tražite od nekoga da veruje da u vašem domu žive dva buduća Mocarta`, govorio je jedan trener, propuštajući životnu priliku."

Novi trejelr za film, koji u bioskope i na HBO Max atiže 19. novembra, najavila je na društvenoj mreži i Serena Vilijams rečima: "Tako sam uzbuđena što ćete gledati novi trejler za `King Richard` sa Vilom Smitom u glavnoj ulozi i pesmom `Be Alive` od Bijonse."

Upravo se u pomenutom trejlerou vidi scena u kojoj Ričard pokušava da nagovori teniske klubove da upišu njegove ćerke. Uprkos preprekama sa kojima se suočavaju, Ričard izgovara supruzi: "Moramo se držati plana. Imamo šampione u drugoj prostoriji", a u finišu trejlera vidi se Venis kako igra meč, dok se u pozadini čuje nova pesma muzičke zvezde.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin