Poznati

Trijumf Bijonse: Spot za pesmu "Formation" proglašen za "najbolji svih vremena"

Komentari

Autor: Rolling Stone

03/08/2021

-

13:55

Trijumf Bijonse: Spot za pesmu "Formation" proglašen za "najbolji svih vremena"
Trijumf Bijonse: Spot za pesmu "Formation" proglašen za "najbolji svih vremena" - Copyright Printscreen YouTube/Beyoncé

veličina teksta

Aa Aa

Roling Stoun magazin proglasio je spot za pesmu "Formation" pevačice Bijonse najboljim muzičkim videom svih vremena.

U čast 40. godišnjice MTV, magazin je sastavio listu 100 najboljih spotova u istoriji, a na vrh je dospeo video u režiji Meline Matsukas, koji nosi moćnu poruku o kulturi crnaca.

Pesma i video bili su na udaru kritika konzervaticaca i političara, koji su tvrdili da je Bijonse širila antipolicijske poruke.

Uprkos negativnim reakcijama, spot je više puta nagrađivan, a između ostalog, proglašen je za najbolji video decenije prema izboru magazina Bilbord.

"Za manje od pet minuta, Bijonse se udaljava iz kuće u kolonijalnom stilu, gde su crnci gospodari, a ne robovi i to na vrhu potopljenog policijskog automobila. Ako ju je njen vizuelni album 'Beyonce' učinio jednom od najvećih izvođača svih vremena, njen iznenadni video 'Formation', kao i album 'Lemonade', učinili su je jednom od najvažnijih", stoji u opisu Roling Stoun magazina.

Drugo mesto zauzeo je muzički video za pesmu "Hurt" Džonija Keša, a treće Madona sa "Vogue". 

Bijonse je zauzela još tri mesta na listi sto najboljih spotova i to sa "Single Ladies (Put a Ring on It)", "Telephone" (duet sa Lejdi Gagom) i "Apeshit" (pesma sa albuma The Carters, koji je snimila zajedno sa mužem Džej Zijem).

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin