Poznati

Preduzetnik koji je putovao u svemir na letu Blu Oridžin poginuo u avionskoj nesreći

Komentari

Autor: CBS

12/11/2021

-

21:54

Preduzetnik koji je putovao u svemir na letu Blu Oridžin poginuo u avionskoj nesreći
Preduzetnik koji je putovao u svemir na letu Blu Oridžin poginuo u avionskoj nesreći - Copyright AP/Seth Wenig, Tanjug AP/AP Photo/LM Otero

veličina teksta

Aa Aa

Glen de Vris (49), preduzetnik koji je prošlog meseca putovao u svemir na letu Blu Oridžin, poginuo je u avionskoj nesreći u Nju Džersiju.

Avion se srušio u okrugu Saseks danas oko 15 sati. Sa njim je bio i njegov prijatelj Tomas P. Fišer (54), a policija istražuje nesreću.

"Užasnuti smo kada smo čuli da se nesreća dogodila i da su njegov prijatelj i on poginuli. Njegova strast prema letenju i avionima, kao i njegov dobrotvorni rad biće dugo cenjeni", objavila je komapnija Blu Ordžin na svom Tviter nalogu, javlja CBS njuz.

Inače, prošlog meseca, on je proveo više od 10 minuta u sveiru nakon lansiranja zajedno sa glumcem Vilianom Šatnerom, australijskim preduzentikom Krisom Bošuizenom i izvršnom direktrokom Blu Orižin kompanije Endri Povers. Pre poletanja njegove i kolege i on dali su intervju za CBS Morning.

To je bio drugi turistički let u svemir te firme, jedne od tri koje su nedavno počele da nude komercijalna putovanja u svemir.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin