Poznati

Tom Henks odbio poziv Bezosa da putuje u svemir: Dobro mi ide, ali neću da platim 28 miliona dolara za let od 12 minuta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/11/2021

-

10:27

Tom Henks odbio poziv Bezosa da putuje u svemir: Dobro mi ide, ali neću da platim 28 miliona dolara za let od 12 minuta
Tom Henks - Copyright Tanjug AP/ Richard Shotwell/invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Tom Henks kaže da je dobio ponudu Džefa Bezosa za putovanje u svemir mnogo pre svog kolege Vilijama Šatnera, koji je nedavno postao najstarija osoba koja je napustila granice planete Zemlje. Međutim, za razliku od Šatnera, Henks je trebalo da plati svoje putovanje i to po paprenoj ceni.

Voditelj Džimi Kimel pitao je Henksa da li je istina da ga je osnivač Amazona pozvao da letelicom njegove kompanije Blue Origin putuje u svemir, na šta je glumac odgovorio: "Jeste, pod uslovom da platim".

"I znate, to putovanje košta 28 miliona dolara ili tako nešto. A meni dobro ide, Džimi. Stvarno mi dobro ide. Ali neću da platim 28 miliona dolara", rekao je Henks.

Glumac je mišljenja da se let u svemir može "doživeti" i u kućnim uslovima.

"Možemo simulirati to iskustvo baš sada. To je 12-minutni let. Je li to sve? Svi možemo to da radimo u našim stolicama baš sada", rekao je glumac šaljivo oponašajući putovanje.

"Ne moram da potrošim 28 miliona dolara da to radim. To mogu i kod kuće", dodao je on.

Kimel je kasnije pitao Henksa da li bi razmatrao takvo putovanje, da je kojim slučajem besplatno.

"Uradio bih to samo kako bih iskusio radost, pretvarajući se da sam milijarder", odgovorio je glumac.

Tanjug AP/ Richard Shotwell/invision/AP

 

Međutim, ranije se šuškalo da je upravo Henks jedna od zvezda koje su platile 250.000 dolara da budu među svemirskim turistima kompanije Virgin Galactic Ričarda Brensona.

Karte u kompaniji koja je direktna konkurencija Blue Origin, rezervisalo je za sada oko 600 ljudi. 

Film o čoveku, psu i budućnosti

Henks, inače, trenutno promoviše novu postapokaliptičnu dramu "Finch" reditelja Migela Sapočnika. U ovom filmu on igra čoveka koji je stvorio inteligentnog robota kako bi obezbedio da nakon njegove smrti, neko može da brine o njegovom pametnom psu.

U tom filmu on je jedini glumac, ako izuzmemo Kejleba Landrija Džounsa koji pozajmljuje glas robotu i psa Šejmusa.

"Brinuo sam da će posle nekog vremena publika napuštati bioskope, jer će im biti muka što gledaju samo mene i psa i čuju glas Kejleba Landrija Džounsa, kroz kompjuterski generisanog robota Džefa", rekao je glumac ranije u intervjuu za Collider.

Specifičnost ovog filma bila je i u tome da je Henks morao da se povezuje sa psom i van filmskog seta, kako bi stekao njegovo poverenje.

"Ima fotografija na kojima smo Šejmus i ja, na pauzama od snimanja, dok ležimo na krevetu i spavamo. Svi filmovi su laž. Niko od likova nije zapravo u braku i niko nije šef i niko ne upada u prvu tuču, a opet uvek imate dve osobe koje se upoznaju. Ali u mnogo prilika bilo je pravo uživanje da budem lik koji ima psa Šejmusa. Dok on i ja igramo, on se zapravo igra sa mnom. On nema instrukciju: 'Igraj se sa Tomom': Šejmus, ja i teniska loptica, to je ništa drugo nego pas u raju i ja koji se takođe sjajno zabavljam", rekao je glumac.

Henks je takođe istakao da "Finch" nije tipičan postapokaliptični film, budući da u njemu nema "zombija i krvoločnih bajkera iz pakla".

Tanjug AP/ Karen Kuehn/Apple TV+ via AP

 

"Srž ovog filma je čovek koji je zabrinut za opstanak svog psa i tako pravi robota koji će se brinuti o njegovom psu. To nije optimističan film, ali u njemu nema cinizma. Polazi od toga da je Finch ne samo preživeo, nego i preživeo sa posebnom svrhom, da se pobrine za svog psa. To nije cinično prikazivanje, ali ovde nema optimizma. Biće to težak posao sa teškim udarcima. Ako ste živeli život, shvatite da uz malo sreće i malo truda da ne budete suviše razočarani, kad vas život udari u zube, trebalo bi da budete okej i da se izvučete", kaže glumac.

Snimanje filma bilo je zahtevno, ali Henks smatra da je sve vredelo muke.

"Ja sam star čovek i ponekad teško ustajem iz kreveta u 5.45 ili 5.15 ujutru, ali to svejedno radim, jer je na kraju krajeva, ovo zaista najbolji posao na svetu. Ništa ne može da se uporedi s tim", rekao je on. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin