Reflektor

Od Bila Mareja do Toma Henksa: Novi film Vesa Andersona je prepun holivudskih zvezda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/08/2021

-

18:33

Od Bila Mareja do Toma Henksa: Novi film Vesa Andersona je prepun holivudskih zvezda
Od Bila Mareja do Toma Henksa: Novi film Vesa Andersona je prepun holivudskih zvezda - Copyright AP/ChrisPizzello, JordanStrauss, profimedia, TanjugAP/BrynnAnderson, VianneyLeCaer, BrynnAnderson

veličina teksta

Aa Aa

Iako najnoviji film Vesa Andersona "The French Dispatch", koji je domaća publika imala priliku da vidi na Festivalu francuskog filma, neće biti u bioskopima pre oktobra, legendarni reditelj već radi na novom ostvarenju, čiji naziv još nije poznat.

Snimanje novog Andersonovog filma počelo je ovog meseca u Španiji, a među velikim brojem poznatih glumaca koji su potvrdili svoje učešće u njemu, od nedavno su i Brajan Krenston, Houp Dejvis, Džefri Rajt i Liv Šrajber.

Krenston je već sarađivao sa Andersonom, pozajmljujući glas u njegovom animiranom ostvarenju "Ostrvo pasa", kao i Šrajber koji je sa Rajtom igrao i u Andersonovoj "Depeši".

Međutim, za Houp Dejvis ovo će biti prva saradnja sa rediteljem, kao i za njene kolege Toma Henksa, Skarlet Johanson i Margot Robi koji su već potvrdili svoje učešće u filmu.

Nije poznato kakve su uloge dobile ove zvezde, ali Holivud reporter navodi da su verovatno epizodnog karaktera.

U filmu se takođe pojavljuju veterani Andersonovih filmova Bil Marej, Tilda Svinton i Edrijen Brodi.

Tilda Svinton igrala je u "Kraljevstvu izlazećeg meseca", "Grand Budapest hotelu", "Ostrvu pasa", kao i "Francuskoj depeši". Za Brodija će ovo biti četvrti Andersonov film, a za Mareja čak deseti.

Reditelj, kao i obično, sam potpisuje scenario. 

Svinton je ranije u intervjuu za Varajeti naglasila da iako se film snima u Španiji "ne govori o Španiji". Produkcija je odabrala tu zemlju zbog pustinjskih predela nadomak Madrida, gde će filmska ekipa provesti dva meseca.

Komentari (0)

Kultura