Poznati

Zbog poljupca Ričarda Gira bolivudsku zvezdu optužili za razvrat, 15 godina kasnije stigla oslobađajuća presuda

Komentari

Autor: Guardian

26/01/2022

-

16:50

Zbog poljupca Ričarda Gira bolivudsku zvezdu optužili za razvrat, 15 godina kasnije stigla oslobađajuća presuda
Zbog poljupca Ričarda Gira bolivudsku zvezdu optužili za razvrat, 15 godina kasnije stigla oslobađajuća presuda - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda bolivudske kinematografije, glumica Šilpa Šeti (Shilpa Shetty) zvanično je oslobođena optužbi za razvrat i to 15 godina pošto je protiv nje podneta tužba zbog toga što ju je holivudska zvezda Ričard Gir javno poljubio na događaju koji je imao za cilj podizanje svesti o AIDS-u.

Kako piše britanski Gardijan, pomenuti događaj i "incident" koji se na sceni dogodio izazvao je kontroverze u Indiji, a radikalne Hindu grupe na protestima su palile fotografije s likovima glumaca zbog toga što su, kako su navodili, ukaljale ugled i narušile vrednosti do kojih drži kultura Indije.

Sudija je ubrzo nakon što su protesti održani izdao nalog za hapšenje, pa su i Šeti i Gir optuženi po nekoliko tačaka, između ostalog, za razvrat i nedolično ponašanje.

Međutim, tužba protiv Gira je brzo povučena, što je omogućilo jednom od najpoznatijih budista iz Holivuda da se vrati u Indiju i sastane sa Dalaj Lamom, ali je slučaj protiv Šeti ostao u rukama pravosuđa Indije i ceo proces je trajao skoro punih 15 godina, a okončan je konačno prošle nedelje u Mumbaiju.

U objavljenom sudskom dokumentu se navodi da je sudija istakao to da su optužbe protiv glumice bile neutemeljene, te da je ona bila žrtva neželjenog ljubavnog nastupa poznate holivudske zvezde.

Na snimcima iz 2007. godine moguće je videti kako je Gir spontano poljubio Šeti u ruku, a potom je čvrsto zagrlio i nekoliko puta poljubio u obraz. Sve do se dešavalo na pozorinici.

profimedia

 

Advokat glumice objasnio je da se čitav slučaj protiv njene klijentkinje temeljio na tome što se ona nije usprotivila gestu Gira i odbila da je poljubi.

"Ali to ne čini da je ona krivac, niti da treba da bude optužena zbog nekog zločina", dodao je advokat.

Šeti (46) nije javno komentarisala odluku suda, ali jeste pomenute 2007. branila postupak Gira, koji se i sam kasnije izvinio zbog svog ponašanja kojim je hteo "simbolično" da pokaže da je bezbedno poljubiti nekoga ko je HIV pozitivan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin