Poznati

Lijam Nison u susret 70. rođendanu: Još mogu da se provučem sa akcionim filmovima

Komentari

Autor: Sunday Today

07/02/2022

-

15:07

Lijam Nison u susret 70. rođendanu: Još mogu da se provučem sa akcionim filmovima
Lijam Nison - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Lijam Nison će 7. juna proslaviti svoj 70. rođendan, ali ne namerava da prestane da snima akcione filmove.

U susret premijeri njegovog novog ostvarenja "Blacklight" koja je zakazana za 11. februar, glumac za "Sunday Today" kaže da se relativno kasno priključio žanru.

"Počeli su da mi nude sve te scenarije, a ja sam bio šokiran: glavna uloga treba da ima 29 godina", ispričao je glumac, našalivši se da je umeo da na scenariju precrta godine glavnog protagoniste i dopiše 55, 56, 57...

"Ove godine ću napuniti 70, ali još mogu da se provučem. Mislim da se približavam kraju snimanja akcionih filmova. Publika nije glupa, reći će: 'Pa on mora da ima više od 70', tako da ću u jednom trenutku morati da stanem", dodao je Nison.

Iako je zahvaljujući "Šindlerovoj listi" ušao u anale filma i dobio nominaciju za Oskara, film "96 sati" ("Taken") doneo mu je status heroja akcionih ostvarena.

On kaže da je i kao dete voleo boks, što mu pomaže da se izrazi u scenama tuče.

"Volim tu fizikalnost", rekao je glumac, dodajući da je umalo sabotirao svoju, sada legendarnu repliku "Tražiću te, naći ću te i ubiću te", koju je rekao negativcu koji je njegovom liku oteo ćerku jedinicu.

"Kada smo snimali tu scenu, mislio sam: 'Ovo je preterano. Ovo je baš preterano. Možemo li iseći neke od ovih stvari iz njegovog govora", priznao je Nison.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin