Poznati

Lijam Nison odbio da igra agenta 007: Nataša mi je zapretila da se neće udati za mene ako prihvatim Bonda, a ja sam želeo da se venčamo

Komentari

Autor: IndieWire

26/06/2021

-

19:51

Lijam Nison odbio da igra agenta 007: Nataša mi je zapretila da se neće udati za mene ako prihvatim Bonda, a ja sam želeo da se venčamo
Lijam Nison - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Već se odavno u medijima pisalo o tome da je Pirs Brosnan bio samo rezervna varijanta za Džejms Bonda 1995. u "Zlatnom oku" pošto je Timoti Dalton odustao od igranja čuvenog agenta 007. Producenti su najpre imali u vidu Lijama Nisona, koji je pre toga ostvario fantastičnu ulogu u legendarnoj "Šindlerovoj listi", ali i u trileru "Pod sumnjom".

Nison je odbio da igra najčuvenijeg tajnog agenta na svetu, a sada je u jednom razgovoru otkrio da su ga progonili za ulogu Bonda, ali da je na kraju presudilo to što mu je buduća supruga Nataša Ričardson kazala.

"Ako budeš igrao Džejmsa Bonda, nećemo se venčati, kazala je moja draga, pokojna supruga. I ja sam to morao uzeti u obzir, jer sam želeo da se venčamo", kazao je Nison, a prenosi IndieWire.

Ćerka glumačke legende Vanese Redgrejv i redatelja Tonija Ričardsona, upoznala je Lijama na Brodveju 1993. godine. Ubrzo su se venčali i u braku su proveli punih 15 godina, sve dok Nataša nije podlegla povredama 2009. godine, nakon nesreće koju je doživela na skijanju.

Celi svet mi se srušio kada je otišla

"Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: 'Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u Njujork gde ćemo skupiti prijatelje i porodicu", izjavio je kasnije glumac koji je lekarima dao dopuštenje da mu suprugu isključe s aparata.

"Ona i ja smo imali dogovor da ako netko od nas završi u vegetativnom stanju, isključujemo aparate. To sam i napravio. Nataša je donirala tri svoja organa, pa trenutno održava troje ljudi na životu. Dala je srce, bubrege i jetru", otkrio je glumac na petugodišnjicu Natašine smrti.

Sa gubitkom ljubavi svog života teško se nosio. Otkrio je kasnije da je danonoćno tugu utapao u alkoholu, sve dok nije shvatio da sebi nije dao vremena da "pošteno tuguje".

"Njena smrt do tada mi nije bila stvarna. U nekim trenucima, u našem njujorškom stanu, kada čujem otvaranje vrata, očekujem njen glas. Čekam da baci ključeve na sto i pozove moje ime. Celi svet mi se srušio kada je otišla", govorio je glumac.

U svojoj karijeri, Nison je odigrao na desetine zapaženih uloga u filmovima, kao što su "Majkl Kolins", "Nebesko kraljevstvo", "Ratovi zvezda", "Betmen počinje" i "Bande Njujorka", snimio je dva nastavka "Otete", a sa sinom Majklom "Made in Italy".

Komentari (0)

Magazin