Poznati

Arnold Švarceneger ruskim vojnicima: Ne želim da živite poluživot poput mog oca koji se borio u Lenjingradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

17/03/2022

-

23:01

Arnold Švarceneger ruskim vojnicima: Ne želim da živite poluživot poput mog oca koji se borio u Lenjingradu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger porukom se putem svojih društvenih mreža obratio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Rusima, apelujući da zaustave rat protiv Ukrajine.

Naglasivši da je "dugogodišnji prijatelj" tog naroda, upitao je Putina "zašto žrtvuje mlade ljude za svoje ambicije".

"Niko ne voli da čuje nešto što kritikuje njihovu vladu, ja to razumem, ali kao dugogodišnji prijatelj ruskog naroda, nadam se da ćete čuti šta imam da kažem. Govorim iz iste brige, iz srca, kao što sam govorio američkom narodu u pokušaju ustanka 6. januara prošle godine, kada je besna rulja ušla u Kapitol pokušavajući da zbaci vlast", rekao je bivši guverner.

On je podsetio i da je Rusija zbog napada na Ukrajinu sada izolovana iz društva naroda i poručio ruskim vojnicima: "Vaši životi, udovi i vaša budućnost žrtvuju se u ime besmislenog rata koji je osudio celi svet."

Glumac je rekao da se njegov otac tokom Drugog svetskog rata borio u Bici za Lenjingrad na strani nacista i da se posle toga celog života mučio s bolovima od zadobijenih rana i grižom savesti.

"Nekim ruskim vojnicima je rečeno da se bore protiv nacista. Nekima je rečeno da će ih Ukrajinci dočekati kao junake... Ništa od toga nije istina", rekao je Švarceneger. 

"Ruskim vojnicima koji će čuti ovu poruku želim da poručim - znate da je ovo što govorim istina. Videli ste to sopstvenim očima. Ne želim da živite poluživot poput mog oca. Ovo nije rat u kom branite Rusiju. Ovo nije rat u kojem su se borili vaši dedovi i pradedovi. Ovo je nepravedni rat", poručio je on.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin