Poznati

Alen Delon odlučio da, kad kucne čas, okonča život eutanazijom

Komentari

Autor: RTL

22/03/2022

-

12:49

Alen Delon odlučio da, kad kucne čas, okonča život eutanazijom
Alen Delon - Copyright Tanjug AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Antoni Delon, sin legendarnog glumca Alena Delona, ispričao je u jednom intervjuu da je njegov otac odlučio, da kada dođe trenutak, okonča svoj život u švajcarskoj klinici specijalizovanoj za eutanaziju.

Govoreći za RTL radio, Antoni je rekao da je otac od njega tražio podršku u tom procesu i da bude uz njega u poslednjim trenucima života.

On je naveo da je odluka glumca proistekla iz teškog iskustva koje je imao u poslednjim mesecima života njegove supruge i Antonijeve majke Natali Delon, koja je umrla od raka pankreasa u januaru prošle godine.

Iako je i ona želela eutanaziju, smrt je bila brža.

"Moja majka je želela da umre isto kao što je živela - po svojim pravilima. Srećom, nismo pribegli toj proceduri. Kažem srećom, jer je sve bilo spremno", ispričao je Antoni, dodavši da u Francuskoj zakon ne dozvoljava asistirano samoubistvo.

Tanjug AP/Michel Euler

Alen sa sinom Antonijem

"Tačno je da bi nam bilo teško da je držimo za ruku i vidimo da tako odlazi. Ne kažem da je poslednja noć bila laka, ali otišla je mirno. Moj otac bio je duboko dirnut time", ispričao je Antoni.

Alen Delon (86) objavio je da se penzioniše 2017. godine. Dve godine kasnije imao je dvostruki moždani udar, ali se postepeno oporavljao i sada može da se kreće uz pomoć štapa.

"Starenje je grozno. Ništa ne možete da uradite po tom pitanju. Izgubite lik, izgubite vid, ustanete, a zglobovi vas bole. Uopšte nije šala", rekao je glumac jednom prilikom.

On je više puta govorio u prilog eutanaziji.

"Eutanazija je najlogičnija i najprirodnija stvar. Od nekih godina, u nekom trenutku imamo pravo da napustimo ovaj svet tiho i mirno", rekao je u intervjuu za jednu švajcarsku televiziju.

Legenda francuske i evropske kinematografije, glumio je u gotovo 80 filmova u svojoj karijeri dugoj gotovo pola veka. 

Među filmovima u kojima je ostvario zapažene uloge su "Roko i njegova braća", "U zenitu sunca", "Samuraj" i mnoga druga ostvarenja.

Poslednju veliku filmsku rolu imao je 2008. u filmu "Asteriks na Olimpijadi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin