Poznati

Tejlor Svift dobija počasni doktorat Univerziteta u Njujorku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2022

-

17:09

Tejlor Svift dobija počasni doktorat Univerziteta u Njujorku
Tejlor Svift - Copyright Tanjug/AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Tejlor Svift će dobiti počasnu diplomu doktora nauka Univerziteta u Njujorku i to 18. maja na stadionu Jenkija, kada će i održati govor pred diplomiranim studentima tri generacije, prenose američki mediji.

Tejlor Svift (32) je, kako je navedeno u saopštenju, "jedna od najuspešnijih i najslavnijih umetnica svoje generacije".

Kako je saopšteno, u okviru tradicionalne svečanosti na stadionu Jenkija će 18. maja biti uručene diplome studentima Univerziteta u Njujorku koji su diplomirali u protekle tri godine, a kojima je zbog pandemije kovida odložena tradicionalna svečanost uručenja diploma.

"Svi koji su diplomirali na ovom univerzitetu 2020, 2021, i 2022. zaslužuju veliku proslavu, jer je njihovo studiranje poremećeno zbog pandemije, a oni su se istakli odlučnošću i strpljivošću", kazao je predstavnik Univerziteta u Njujorku.

Prema pisanju medija, dosadašnji dobitnici počasnog doktorata pomenutog univerziteta su i bivši predsednik Bil Klinton, aktivista za građanska prava Džon Luis, osamnaestostruka dobitnica Gremija Areta Frenklin i glumac Bili Kristal, koji je takođe diplomirao na Odseku za umetnost.

Podsetimo, Institut Klajv Dejvis, koji postoji u sklopu škole izvođačkih, filmskih i medijskih umetnosti Univerziteta Njujork (Tisch School of the Arts), nedavno je za svoje polaznike uveo semestar o Tejlor Svift. Prvi kurs, koji se bavi razvojem muzičarke koja je do sada osvojila 11 puta nagradu "Gremi" kao kreativne muzičarke i preduzetnice, trajao je od 26. januara do 9. marta, podseća Variety.

"Ovaj tečaj pokušava da rekonstruiše i privlačnost i odbojnost prema Tejlor Svift kroz pažljivo iščitavanje njene muzike i javnog diskursa. Polaznici će biti u prilici da dekonstruišu i način na koji se njena kreativnost i pisanje pesama učinili da ona trajno osigura prisustvo u muzičkoj industriji koja se brzo razvija, kao i da saznaju više o onim muzičarima koji su inspirisali Svift, ali i da saznaju više o eksploataciji mladosti i žena u medijima i muzičkoj industriji, odnosu prema drugim rasama i kulturama", između ostalog glasi opis ovog studentskog programa.

Tečaj koji se odnosi na Tejlor Svift, prema navodima univerziteta, već je dobio podužu listu čekanja polaznika.

Preporuka za vas

Bilbordova lista 40 najplaćenijih muzičara: Tejlor Svift sa 23,8 miliona dolara vratila se na tron

Komentari (0)

Magazin