Aktuelno iz kulture

Tina Tarner, Džej Zi i Foo Fighters u Rokenrol dvorani slavnih

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

01/11/2021

-

19:50

Tina Tarner, Džej Zi i Foo Fighters u Rokenrol dvorani slavnih
Pol Makartni i Fu Fajters - Copyright Tanjug/AP/David Richard

veličina teksta

Aa Aa
Rokenrol dvorana slavnih ima nove (i neke stare) laureate, među kojima su Tina Tarner, Kerol King, Džej Zi, Go-Go i Tod Randgren.
 
Novi članovi prestižnog društva inaugurisani su na pravom muzičkom spektaklu održanom u Klivlendu, na kom su, između ostalih nastupali Pol Mekartni, Foo Fighters, Kit Urban, Tejlor Svift i mnogi drugi.
 
Džej Zijev ulazak u prestižno društvo najavio je video u kom su u njegovu čast govorili njegova supruga Bijonse, bivši američki predsednik Barak Obama, komičar Dejv Čapel, Kris Rok i Lebron Džejms.
 
Reper, koji nije nastupao te večeri, održao je desetominutni govor, u kom se zahvalio svojim mentorima i prijateljima.
 
"Odrastajući, nismo sanjali da bismo mogli postati deo Rokenrol dvorane slavnih", rekao je Džej Zi. "Rečeno nam je da je hiphop glupost. Ali, kao i pank-rok, dao nam je antikulturu, taj subžanr u kom je bilo mnogo heroja", rekao je Džej Zi, završivši govor time da "sledećim generacijama želi da pokaže da ništa nije nemoguće".
 

Tanjug/AP/David Richard

 

Nekoliko reči o Kerol King rekla je Tejlor Svift, koja se prisetila kako je odrastala uz njenu muziku, a zatim otpevala obradu njene pesme "Will You Love Me Tomorrow?". Interesantno je to da je upravo Kerol uručila Tejlor nagradu za umetnicu decenije na American Music Awards 2019. godine.

Tanjug/AP/David Richard

 

Ulazak grupe Foo Fighters u dvoranu slavnih govorom je pozdravio Pol Mekartni, koji je potom nastupio sa članovima benda u obradi pesme Bitlsa "Get Back".

Tina Tarner nije prisustvovala dodeli, ali su u njenu čast nastupili Kristina Agilera, H.E.R, Miki Gajton i Kit Urban. 
 
Inače, Tarner je konačno kao solo izvođač uvrštena u Rokenrol dvoranu slavnih, nakon što je inaugurisana 1991. sa suprugom Ajkom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura