Aktuelno iz kulture

Geri Rosington, gitarista grupe Lynyrd Skynyrd, oporavlja se nakon hitne operacije srca

Komentari

Autor: CNN

25/07/2021

-

19:52

Geri Rosington, gitarista grupe Lynyrd Skynyrd, oporavlja se nakon hitne operacije srca
Gari Rosington - Copyright AP/Amy Harris

veličina teksta

Aa Aa

Gitarista grupe Lynyrd Skynyrd Geri Rosington oporavlja se nakon hitne operacije srca, saopšteno je na zvaničnoj Fejsbuk strani benda.

Rosington, jedini član grupe iz originalne postave, trenutno je kod kuće sa porodicom, prenosi CNN.

 

 

"Geri želi da svi znaju da se oseća dobro i da očekuje potpuni oporavak", stoji u objavi grupe, kao i to da Rosington želi da Lynyrd Skynyrd nastavi da nastupa tokom njegovog odsustva.

Rosington je i ranije imao probleme sa srcem, a Tampa bej tajms pisao je 2018. da je gitarista podvrgnut četvorostrukom bajpasu. 

"Često sam doživljavao srčane udare na sceni", rekao je on tom listu.

Grupa Lynyrd Skynyrd je trenutno na oproštajnoj turneji, nakon duge pauze zbog pandemije.

"Kovid je okrenuo naš svet naopačke, a od tog vremena, shvatili smo da je muzika vid isceljenja. Možda još nije naše vreme da idemo, a možda je naše vreme da ljudima podignemo duh i u živote im vratimo malo radosti i sreće, posle teške prošle godine", rekao je Rosington u saopštenju u junu.

Američka rok grupa Lynyrd Skynyrd poznata je po izvođenju južnjačkog roka tokom sedamdesetih, a među njihovim planetarnim hitovima su "Sweet Home Alabama" i "Free Bird".

Članovi grupe su se više puta menjali, a najteži udarac pretrpeli su 1977. godine kada su u avionskoj nesreći poginuli Roni Van Zant, Stiv Gejns i prateći vokal Kejsi Gejns. 

Roling stoun magazin uvrstio je Lynyrd Skynyrd na listu 100 najvećih izvođača svih vremena, a postali su i deo Rokenrol dvorane slavnih 2006. godine. 

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura