Poznati

Brus Vilis ima afaziju, pravi pauzu u karijeri - porodica čuvenog glumca se obratila fanovima

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2022

-

19:11

Brus Vilis ima afaziju, pravi pauzu u karijeri - porodica čuvenog glumca se obratila fanovima
Brus Vilis - Copyright EPA/WILL OLIVER

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Brus Vilis (67) pauziraće sa glumom nakon što mu je dijagnostikovana bolest afazija, javlja magazin "Pipl".

Vilisova porodica je podelila tu vest na Instagramu večeras, navodeći da je poruka upućena Brusovim fanovima.

"Kao porodica želeli smo da podelimo da je naš voljeni Brus imao neke zdravstvene probleme i da mu je dijagnostikovana afazija, koja utiče na kognitivne sposobnosti. On će zbog toga napraviti pauzu u glumačkoj karijeri koja mu je značila mnogo", navodi se.

Porodica je dodala da prolazi kroz veoma izazovne trenutke i da je zahvalna za ljubav, saosećanje i podršku koja dolazi od njegovih prijatelja, kolega, fanova.

Afazija je stečeni poremećaj govora, koji nastaje kao posledica moždanog oštecenja, a simptomi se ispoljavaju u vidu nemogućnosti govora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Brus Vilis ima 67 godina. Pažnju na sebe skrenuo je ulogom u detektivskoj seriji "Slučajni partneri" za koju je osvojio nagradu Emi za najboljeg glumca, dok je svetsku slavu stekao ulogom u filmu "Umri muški" koja ga je svrstala u red holivudskih akcionih heroja.

Igrao je u filmovima kao što su "Petparačke priče", "Boja noći", "Dvanaest majmuna", "Armagedon", "Peti element", "Šakal", "Šesto čulo", "Grad greha" i "Ubica mekog srca".

Komentari (0)

Magazin