Poznati

Bili Ajliš se izvinila zbog kontroverznog snimka i optužbi za rasizam: Povraća mi se što sam ikada otvorila usta uz tu reč

Komentari

Autor: Variety

22/06/2021

-

17:53

Bili Ajliš se izvinila zbog kontroverznog snimka i optužbi za rasizam: Povraća mi se što sam ikada otvorila usta uz tu reč
Bili Ajliš - Copyright AP/John Locher

veličina teksta

Aa Aa

Bili Ajliš, jedna od najpoznatijih mladih muzičkih zvezda današnjice, javno se izvinila svojim pratiocima na društvenim mrežama zbog snimka koji već neko vreme kruži internetom, a u kom ona navodno ismeva Azijate.

Na Tiktoku se pojavila kompilacija snimaka poznatih, među kojima su i dva klipa pevačice: jedan u kom otvara usta uz "Fish" kontroverznog repera Tajlera Kreatora koja koristi nipodaštavajuće izraze za pripadnike azijskih naroda i drugi koji je publika protumačila kao podsmevanje različitim akcentima, piše Varajeti.

Ajliš je na svom Instagram storiju objavila: "Ljudi, volim vas i mnogi od vas su me pitali da ovo prokomentarišem. A to je nešto što ŽELIM da uradim, jer sam obeležena kao nešto što nisam. U videu koji kruži internetom sam ja kada sam imala 13 ili 14 godina i u kom otvaram usta uz pesmu, za koju tada nisam znala da koristi pogrdne izraze za Azijate", napisala je pevačica.

"Neprijatno mi je i povraća mi se što sam uopšte ikada otvorila usta uz tu reč. Ta pesma je jedina u kojoj sam čula tu reč i nikada je ne koristi niko u mojoj porodici. Bez obzira na moje neznanje u tim godinama, nema izgovora za činjenicu da je to povredilo nekoga. I zbog toga mi je žao", dodala je ona.

Ajliš je zatim komentarisala drugi video u istoj kompilaciji u kom ona naizgled podrugljivo oponaša različite akcente.

"U drugom videu u tom klipu koristim svoj blesavi izmišljeni glas, nešto što sam radila kao dete i što radim celog života kad tepam svojim ljubimcima, prijateljima i članovima porodice. To je obična glupost i moje glupiranje i ni na koji način ne predstavlja moje imitiranje bilo kog jezika, akcenta ili kulture", napisala je pevačica.

Ona je svoje obraćanje pratiocima završila rečima da svoj platformu koristi da se "bori za inkluziju, dobrotu, toleranciju, pravednost i jednakost".

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin