Poznati

Preminuo glumac Džejson Dejvid Frenk, koji je igrao vođu superheroja u seriji "Moćni rendžeri"

Komentari

Autor: Euronews

21/11/2022

-

10:47

Preminuo glumac Džejson Dejvid Frenk, koji je igrao vođu superheroja u seriji "Moćni rendžeri"
Džejson Dejvid Frenk - Copyright Printscreen YouTube/IGN

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda američke verzije serije "Moćni rendžeri" Džejson Dejvid Frenk, koji je igrao Tomija Olivera, odnosno Zelenog i Belog rendžera, preminuo je u 49. godini života. 

Pored glumačke karijere, Frenk je takođe bio majstor borilačkih veština i na kratko se profesioalno bavio MMA.

Vesti o njegovoj smrti objavio je bivši sportista Majk Bronzulis na svojoj Fejsbuk strani.

"Osećam se užasno, jer me je pozvao, ostavio poruku, a meni je trebalo previše vremena da mu odgovorim. Džejson je bio moj dobar prijatelj i nedostajaće mi", napisao je on.

profimedia

 

Informaciju o Frenkovoj smrti potvrdio je i njegov bivši predstavnik Džastin Hant, koji je rekao da je glumac sebi oduzeo život.

"Molimo vas da poštujete privatnost njegove porodice i prijatelja tokom ovog užasnog perioda dok se nosimo sa gubitkom tako divnog ljudskog bića. Mnogo je voleo svoju porodicu, prijatelje i fanove. Istinski će nam nedostajati", naveo je predstavnik.

Frenk je u trebalo da se pojavi u samo nekoliko epizoda u seriji "Moćni rendžeri" na početku njenog emitovanja u periodu između 1993. i 1995. ali je postao tako popularan, da je bio jedna od zvezda serije. On je od zlog Zelenog rendžera, postao vođa tima Beli rendžer i igrao glavnu ulogu u više od 124 epizode.

Vraćao se Tomiju Oliveru u brojnim spinofovima originalne serije, sve do nedavno, a imao je epizodnu ulogu sa nekadašnjom Ružičastom rendžerkom Ejmi Džo Džonson u filmu "Moćni rendžeri" 2017.

Poslednji put se u franšizi pojavio 2018. u čast 25. godišnjice serije u specijalu "Power Rangers Ninja Steel".

Frenk je takođe 2020. godine najavio svoj kratki film "Legenda o Belom zmaju" na Kikstarteru, koji je kasnije proširen na dugometražni. Očekuje se da će biti objavljen naredne godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WalterEJones (@walterejones)

 

Frenkov kolega iz serije Volter I. Džouns, koji je igrao Crnog rendžera, napisao je na Instagramu: "Ne mogu da verujem... Počivaj u miru, Džejsone. Srce mi je tužno što smo izgubili još jednog člana naše posebne porodice".

Glumac je iza sebe ostavio četvoro dece: Dženu, Skaj, Džejkoba i Hantera.

Komentari (0)

Magazin