Poznati

Glumcu koji je igrao Crvenog rendžera u seriji "Moćni rendžeri" preti 20 godina zatvora

Komentari

Autor: Fort Worth Star Telegram

22/05/2022

-

12:24

Glumcu koji je igrao Crvenog rendžera u seriji "Moćni rendžeri" preti 20 godina zatvora
Moćni rendžeri - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Ostin Sent Džon, poznat po ulozi prvog Crvenog rendžera u seriji "Moćni rendžeri", uhapšen je zajedno sa još 17 osumnjičenih za prevaru u kojoj su navodno pribavili 3,5 miliona dolara.

Sent Džon, čije je pravo ime Džejson Lorens Gajger, priveden je 12. maja i optužen za zaveru s ciljem da sprovede lančanu prevaru. Ukoliko bude osuđen, preti mu kazna od 20 godina u federalnom zatvoru.

Izvesni Majkl Hil i Endrju Moran terete se da su, uz Ostinovu pomoć, regrutovali vlasnike malih biznisa da podnesu zahteve za državnu pomoć, a zatim falsifikovali dokumentaciju kako bi dobili sredstva iz fonda za podršku preduzetnicima pogođenim pandemijom.

U lanac prevara bilo je uključeno najmanje osamnaest ljudi, među kojima i Sent Džon, čiji se biznis bavi prodajom figurica Moćnih rendžera. 

profimedia

Ostin Sent Džon

Oni su optuženi da su novac koristili nenamenski, umesto da isplaćuju plate svojim zaposlenima.

Prema sudskim dokumentima u koje je uvid imao "Fort Worth Star-Telegram", Sent Džon navodno je dobio 225.754 dolara za svoju firmu, od kojih je 22.529 uplatio Hilu ili Moranu, dok je ostatak investirao.

Bivši "Rendžer" proveo je šesnaest godina kao medicinski službenik, pre nego što se 2014. penzionisao. Od tada učestvuje u stripovskim konvencijama širom Sjedinjenih Američkih Država.

On je trebalo da učestvuje u Konferenciji "Des Moines" u Ajovi 21. i 22. maja, ali je "otkazao zbog nepredviđenih ličnih obaveza".

profimedia

Ostin Sent Džon kao Džejson Li, odnosno Crveni rendžer, je u prvom planu

"Moćni rendžeri" je američka serija koja prati doživljaje tinejdžera-superheroja. Nastala je još 1993. godine, a originalnu postavu, pored Ostina Sent Džona, činili su: Dejvid Jost (Plavi rendžer, Bili Krenston), Ejmi Džo Džonson (Ružičasti rendžer, Kimberli En Hart), Džejson Dejvid Frank (Zeleni rendžer, Tomi Oliver), Taj Treng (Žuti rendžer, Trini Kvon) i Dejvid Dž. Filding (Zordon).

Serija je pratila tinejdžere sa posebnim moćima, koji spasavaju svoj gradić Ejndžel Grouv od zle veštice iz svemira Rite Repulse (Barbara Gudson) i njene horde čudovišta. 

"Moćni rendžeri" do sada su snimljeni u 29 sezona, od kojih je poslednja emitovana na Netfliksu u martu ove godine.

Komentari (0)

Magazin