Poznati

Reper AKA ubijen u Južnoj Africi: Podlegao povredama nakon što su na njega pucali iz automobila u pokretu

Komentari

Autor: San / Tanjug

11/02/2023

-

14:29

Reper AKA ubijen u Južnoj Africi: Podlegao povredama nakon što su na njega pucali iz automobila u pokretu
Kirnan Forbs - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Južnoafrički reper Kirnan Forbs, poznatiji pod imenom AKA, ubijen je ispred restorana u Durbanu u Južnoj Africi, prenosi danas britanski tabloid San. Muzičar (35) je podlegao povredama nakon što je u petak veče na njega i njegovog prijatelja otvorena vatra iz dva automobila u pokretu. 

Prema pisanju lokalnih medija, reper je upucan sa šest metaka i preminuo je na licu mesta. On je, kako se navodi, u petak uveče imao zakazan nastup u noćnom klubu YUGO, ali je na društvenim mrežama objavljeno obaveštenje da je događaj otkazan "zbog nepredviđenih okolnosti“. Motiv pucnjave nije poznat, a policija je pokrenula istragu.

Reper AKA rođen je u Kejptaunu, a širu popularnost je stekao nakon što je 2011. godine objavio singl Victory Lap sa svog debi albuma Altar Ego. Postigao je uspeh sa svojim drugim albumom Levels 2014. godine, a usledio je i njegov treći album, Touch My Blood, 2018. godine.

Forbs je dobitnik više muzičkih nagrada u Južnoj Africi, a nekoliko puta je nominovan za nagradu američke televizije BET. Bio je i u užem izboru za MTV Evropa muzičku nagradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin