Poznati

Sajmon Peg: Krio sam da patim od alkoholizma na setu "Nemoguće misije"

Komentari

Autor: Guardian / BBC

17/05/2023

-

09:31

Sajmon Peg: Krio sam da patim od alkoholizma na setu "Nemoguće misije"
Sajmon Peg - Copyright AP/Vianney Le Caer/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Sajmon Peg prvi put je otvoreno govorio o bolesti zavisnosti s kojom se suočio i lečenju kom je podvrgnut zbog alkoholizma. 

On je ispričao kako je uspešno skrivao svoj problem dok je snimao filmove dvehiljaditih. 

"Morate da budete vrlo lukavi kad imate nešto tako u svom životu. Naučite da to radite, a da niko ne primeti, jer vas to preuzima. Želi da se održi i učiniće bilo šta da ga ne zaustavite", rekao je glumac za BBC Radio 4. 

Prema njegovim rečima, bio je depresivni alkoholičar, iako je imao uspešnu filmsku karijeru. 

"Na kraju dođe do tačke u kojoj se to više ne može kriti i tada sam, srećom, uspeo da izađem iz tog ponora", rekao je Peg.

Glumac je ispričao da su njegovi problemi sa mentalnim zdravljem počeli još u srednjoj školi, a depresija mu se neočekivano vratila 2006, dok je radio na trećem delu "Nemoguće misije".

I dok se nalazio na mestu "gde je oduvek sanjao da se nađe", osećao se očajno i na setu holivudskog hit filma krišom pio.  Alkohol mu je, kako kaže, pomagao da otupi emocionalnu bol, a rođenje ćerke Matilde 2009. primoralo ga je da prizna zavisnost i prihvati potrebu za rehabilitacijom.

U novom intervjuu, govorio je i o svom prijateljstvu sa Tomom Kruzom, prenosi Guardian.

Christian Black/Paramount Pictures and Skydance via AP

Iz filma "Nemoguća misija"

"Moj odnos s njim je vrlo jednostavan i ljubazan. To je oduvek bio lagodan odnos. Mislim da imate drugačije iskustvo kada neku osobu upoznate, nego kada se oslanjate na mitologiju koja je oko nje izgrađena. Mislim, on voli slavu i on u njoj uživa. To je ono u čemu je dobar. To mu da je energiju i podstiče ga", rekao je Peg.

Glumac, koji je poznat i po svom kultnom sitkomu "Spaced", kao i po trilogiji "Shaun Of The Dead", "Hot Fuzz" i "The World’s End", kaže da zadirkuje kruza zbog toga koliko je poznat.

"Šalimo se na taj račun. Mislim, ja se uvek šalim s njim na temu toga šta mu je sve dostupno", kaže Peg. 

Kao primer navodi situaciju kada je njegov kolega tokom snimanja u Južnoafričkoj Republici, napravio pauzu, kako bi helikopterom otišao do zaliva gde je zatim plivao s ajkulama. 

"Bio je to pravi dan po meri Toma Kruza. I on sam ceni koliko je to sumanuto", objašnjava Peg.

Komentari (0)

Magazin