Život

Princ Hari progovorio o opijanju: Drogama i alkoholom prikrivao sam emocije zbog majčine smrti

Komentari

Autor: Euronews

21/05/2021

-

19:25

Princ Hari progovorio o opijanju: Drogama i alkoholom prikrivao sam emocije zbog majčine smrti
Princ Hari progovorio o opijanju: Drogama i alkoholom prikrivao sam emocije zbog majčine smrti - Copyright EPA/ TOBY MELVILLE

veličina teksta

Aa Aa

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, kazao je da je trauma majčine smrti dovela do toga da je alkoholom i drogama maskirao svoje emocije, piše Gardian.

Hari je imao samo 12 godina kada je njegova majka Dajana, princeza od Velsa, poginula u avgustu 1997. godine. Nesreća se dogodila u Parizu, u tunelu, dok su je progonili paparaci.

"Sećam se zvuka kopita konja na sahrani svoje majke"

Inače, on je gostovao u prve tri epizode emisije koju je vodila Opra Vinfi kada je govorio o svojim traumama iz detinjstva, a jedna od najačih je trenutak kada je sa svojom porodicom, na sahrani, hodao iza Dajaninog tela u Londonu.

Tanjug/ AP Photo/ Mark Lennihan, file

 

"Najači utisak tog dana, za mene, ostavio je zvuk kopita konja dok smo hodali ulicom", rekao je princ Hari u razgovoru sa Oprom Vinfri.

"Osećao sam se kao da sam izašao iz svog tela i da sam samo hodao i radio ono što se i očekivalo od mene. U poređenju sa ostalima, pokazivao sam samo desetinu onoga što sam zapravo osećao. Govorio sam sebi da je to bila moja mama i da je nikada nisam ni upoznao", pričao je Hari.

"Svečano odelo je za mene bila maska"

Inače, fokus emisije bio je mentalno zdravlje. Gostujući u njoj, Hari je opisao kako je trauma gubitka voljene osobe izazvala teške napada panike u periodu od 28. do 32. godine.

On je otkrio tada je da je svečano odelo za njega bila svojevrsna maska.

Tanjug/Photo by Jordan Strauš/Invision/AP

 

"Svaki put kad sam obukao odelo i kravatu, morajući da igram ulogu, pogledao bih se u ogledalo, navukao bezizražajno lice i onda bih rekao sebi da je vreme da krenem", otrikva Hari dodajući da bi ga nakon toga uvek oblivao znoj i osećao je potrebu da pobegne.

Kaže da je zbog toga pronašao načine kako da sebi pomogne u trenucima kada se osećao loše.

"Bio sam voljan da pijem. Bio sam voljan da uzimam drogu, bio sam spreman da pokušam da radim stvari kojima sam ublažio ono što sam osećao", kaže Hari i dodaje da bi u petak ili subotu uveče popio alkohola koliko se popije za nedelju dana i to ne zbog toga što je uživao, već zato što je želeo da prikrije svoja osećanja.

"Uznemiravanje na društvenim mrežama jedan od glavnih razloga zbog čega smo otišli"

On je dalje rekao kako je potpuno ignorisano kada je njegova supruga Megan bila na pragu samoubistva jer je doživljavala uznemiravanje na društvenim mrežama i dodaje da je to bio jedan od glavnih razloga zbog čega je par napusio Veliku Britaniju.

EPA/ TOBY MELVILLE

 

"Svaka naša molba, upozorenje, šta god da se to zaustavi nailazila je na tišinu ili potpuno zanemarivanje", kaže Hari i dodaje da je par proveo četiri godine pokušavajući da reši taj problem.

Kaže da na kraju nije osećao da kraljevska porodica može da im pomogne, pre svega Megan koja se osećala jako loše u svemu tome.

"To je bio jedan od glavnih razloga za odlazak. Sada više niko neće moći na  silu da me ućutka", rekao je princ Hari.

 

Komentari (0)

Magazin