Život

Princ Vilijam optužio BBC da je izneverio princezu Dajanu: "Zatrovao je njen odnos sa Čarlsom"

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2021

-

09:53

Princ Vilijam optužio BBC da je izneverio princezu Dajanu: "Zatrovao je njen odnos sa Čarlsom"
Princ Vilijam optužio BBC da je izneverio princezu Dajanu: "Zatrovao je njen odnos sa Čarlsom" - Copyright EPA/MARTIN HUNTER

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Vilijam optužio je BBC da je izneverio njegovu majku princezu Dajanu i zatrovao njenu vezu sa princom Čarlsom, nakon što je istraga otkrila da je novinar britanskog javnog servisa 1995. godine dobio intervju sa princezom na prevaru.


Kritika princa Vilijama javnom emiteru usledila je nakon što je istragom utvrđeno da je novinar BBC Martin Bašir uz pomoć laži dobio senzacionalni intervju sa Dajanom iz 1995. godine, u kojem je otkrila intimne detalje svog neuspelog braka sa Čarlsom, i da je BBC zataškao prevaru, podseća Rojters.

Tanjug/AP/Martin Cleaver

 


Tokom intervjua "Panorama", koji je gledalo više od 20 miliona gledalaca u Velikoj Britaniji, Dajana je šokirala naciju priznanjem afere i iznošenjem detalja o svom braku sa prestolonaslednikom i Vilijamovim ocem, princom Čarlsom.

"Moje je mišljenje da je prevarantski način na koji je dobijen intervju značajno uticao na ono što je rekla moja majka. Intervju je bio glavni doprinos pogoršanju odnosa mojih roditelja i od tada je povredio nebrojeno mnogo drugih ljudi", rekao je princ Vilijam (38).

Tanjug/ AP Photo/ Mark Lennihan, file

 

On je dodao da propusti BBC, koje su utvrdili istražni novinari, nisu izneverili samo njegovu majku i porodicu, već i javnost.

BBC se izvinio 

BBC je juče ponudio izvinjenje zbog intervjua s princezom Dajanom, koji je emitovao 1995. godine, a nakon istrage koja je dovela do zaključka da BBC nije uspeo da dostigne visoke standarde integriteta zbog načina na koji je nagovorio princezu Dajanu na taj intervju.


Takođe, ustanovljena je krivica novinara Martina Bašira zbog obmanjivanja, jer je u istrazi otkriveno da je Bašir Dajaninog brata Čarlsa Spensera ubedio da ga upozna sa sestrom time što mu je pokazao lažne bankarske izvode, preneo je Rojters.

"BBC ne može da vrati sat unazad nakon četvrt veka, ali može u potpunosti i bezuslovno da se izvini. BBC nudi to danas", rekao je generalni direktor BBC Tim Dejvi.

Komentari (0)

Magazin