Poznati

Pronađeni ljudski ostaci koji pripadaju glumcu Džulijanu Sendsu

Komentari

Autor: Guardian

27/06/2023

-

23:05

Pronađeni ljudski ostaci koji pripadaju glumcu Džulijanu Sendsu
Tanjug/AP/Arthur Mola - Copyright Tanjug/AP/Arthur Mola

veličina teksta

Aa Aa

Telo pronađeno u divljini nadomak Mont Boldija u Kaliforniji pripadalo je nestalom britanskom glumcu Džulijanu Sendsu, potvrđeno je iz kancelarije šerifa nadležnog za tu oblast. 

"Proces identifikacije tela je završen i potvrđeno je da je reč o 65-godišnjem Džulijanu Sendsu", saopštile su vlasti San Bernardina. 

Glumac je nestao u San Gabrijel planinama 13. januara ove godine, dok je sam planinario, a loši vremenski uslovi nedeljama su otežavali potragu za njim. Prošle nedelje iz kancelarije šerifa najavili su da će smanjiti broj ljudi koji učestvuju u potrazi, nakon što su svi dotadašnji pokušaji bili neuspešni.

Nekoliko dana kasnije porodica Sends objavila je svoje prvo saopštenje posle četiri meseca potrage, u kom stoji da su "duboko zahvalni" timovima koji su tražili Džulijana i da će on "uvek biti u njihovim srcima".

Nedugo potom, planinari su u blizini Mont Boldija našli ostatke tela, za koje su mrtvozornici potvrdili da su pripadali nestalom glumcu.

Rođen 1958. Džulijan Sends stekao je reputaciju neustrašivog i ekscentričnog glumca, koji je voleo prirodu, koliko i umetnost.

"Tražio sam nešto egzotično, stvari koje bi me izmestile iz mene samog. Mislim da sam sam sebi pomalo dosadan", rekao je za Gardijan 2018.

Sendsa je proslavila uloga fotografa Džona Svajna u Oskarom nagrađenom filmu "Polja smrti" iz 1984. kao i u "Sobi s pogledom" u kom je igrao uz Helenu Bonam Karter.

Kasnije se preselio u Los Anđeles i dobio uloge u ostvarenjima "Veštac" i "Arahnofobija", kao i u eksperimentalnim filmovima Majka Figisa i Darija Argenta.

Poslednja uloga koja će biti upisana u njegovoj biografiji je glavna rola u još neobjavljenom hororu "The Piper".

Sends, koji je voleo planinarenje, svojevremeno je rekao za Gardijan da je "najsrećniji kada je blizu vrha planine u veličanstveno hladno jutro". 

Iza njega je ostala supruga Jevgenija Citkovic s kojom je bio u braku od 1990. i troje odrasle dece.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin