Poznati

Objavljen uzrok smrti Lize Meri Prisli: Preranom odlasku pevačice doprinela barijatrijska operacija

Komentari

Autor: CNN

14/07/2023

-

10:25

Objavljen uzrok smrti Lize Meri Prisli: Preranom odlasku pevačice doprinela barijatrijska operacija
Liza Meri Prisli - Copyright Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Liza Meri Prisli preminula je od komplikacija izazvanih barijatrijskom operacijom koju je imala pre nekoliko godina, zaključak je medicinskog forenzičara Los Anđelesa. Smrt pevačice koja je bila ćerka slavnog Elvisa Prislija izazvana je blokadom malog creva, koja se najčešće povezuje sa ožiljačnim tkivom nastalim nakon operacije. Ukoliko se ne ukloni, ono može da izazove odumiranje okolnog tkiva i čak pucanja creva i smrti.

Izveštaj autopsije u koji je imao uvid CNN, obuhvata i zvanično mišljenje forenzičara dr Huana M. Karilja, koji je pripisao tragični ishod komplikacijama koje su karakteristična dugotrajna posledica barijatrijske operacije.

Kariljo je takođe istakao da je pregledao izveštaje toksikologije, koji su pokazali "terapeutski" nivo oksikodona u krvi pevačice, što znači da nisu opasni po život. Dodao je i da su bili prisutni i metaboliti leka za depresiju, šizofreniju i manične epizode kvetijapina, kao i analgetika buprenorfrina, ali koji "nisu doprineli smrti".

U zaključku se navodi da je smrt nastupila prirodno.

Dr Majkl Kamiljeri, konsultant i profesor Odeljenja za gastroenterologiju i hepatologiju klinike "Mejo" rekao je za CNN da su lekovi pronađeni u krvi Presli "mogli da uspore pokretljivost creva i povećaju verovatnoću da dođe do blokade izazvane priraslicama".

Liza Meri Prisli, jedina ćerka Elvisa i Prisile Prisli, preminula je nekoliko sati nakon hospitalizacije usled srčanog zastoja 12. januara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin