Poznati

Život i smrt Lize Mari Prisli, ćerke kralja rokenrola, koja je i sama krenula Elvisovim stopama

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2023

-

11:20

Život i smrt Lize Mari Prisli, ćerke kralja rokenrola, koja je i sama krenula Elvisovim stopama
Liza Mari Prisli - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Liza Mari Prisli, ćerka legendarnog Elvisa Prislija, preminula je u 54. godini života. 

Tužna vest objavljena je manje od dva dana nakon što ju je javnost poslednji put videla na dodeli Zlatnih globusa, gde je podržavala ekipu filma "Elvis".

Informaciju je potvrdila njena majka Prisila, koja je u saopštenju navela: "Teška srca moram da podelim užasnu vest da nas je moja predivna ćerka Liza Meri napustila. Ona je bila najstrastvenija, najsnažnija i najmilija žena koju sam ikada upoznala".

Njeno rođenje, tačno devet meseci od svadbe njenih roditelja, bilo je međunarodna vest i ostala je do kraja jedino dete Elvisa i Prisile. Krenula je očevim stopama, objavivši nekoliko svojih rok albuma. 

Prvi album "To Whom It May Concern" objavila je 2003. Sa njega se izdvojila pesma "Lights Out" koja je kao singl prodata u više od pola miliona primeraka. 

Usledio je "Now What" (2005) i "Storm & Grace" (2012), za koji je pesmu "You Ain’t Seen Nothin Yet" snimila u "Sun" studiju u Memfisu, mestu gde je njen otac snimio većinu svojih albuma.

lvis je preminuo kada je ona imala samo devet godina.

"Imala sam predosećaj. Nije bio dobro i znam da sam imala neki osećaj, a onda se to desilo. Bila sam opsednuta smrću od malih nogu", rekla je u jednom intervjuu.

Kasnije je dospevala na naslovne strane svetskih magazina zbog problema sa narkoticima i turbulentnih veza i brakova. Udavala se četiri puta, između ostalih, i za Majkla Džeksona i Nikolasa Kejdža.

Džekson i Prisli venčali su se u Dominikanskoj Republici 1994. ali se brak okončao samo dve godine kasnije. Brak sa Kejdžom trajao je još kraće: samo četiri meseca 2002. 

profimedia

 

Ćerku Rajli i sina Bendžamina dobila je sa bivšim mužem Denijem Kioom, a bliznakinje Harper i Finli sa Majklom Lokvudom. 

Prisli je nedavno objavila esej objavljen u magazinu "Pipl" o "užasnoj stvarnosti" koja ju je pogodila, kada je njen 27-godišnji sin izvršio samoubistvo 2020. 

"Nosila sam se sa smrću, bolom i gubitkom od devete godine. Imala sam ih više nego što iko zaslužuje u svom životu i nekako sam dogurala dovde", napisala je u avgustu.

Nakon očeve smrti, postala je jedina naslednica legata svog oca, ali je većinska prava prodala, a zadržala samo Grejslend imanje, gde je sahranjen njen otac, drugi članovi porodice Prisli, a onda i njen sin.

Poslednjih meseci javnost ju je češće viđala, jer je podržavala ekipu filma "Elvis" i hvalila način na koji je Ostin Batler "oživeo" njenog oca. 

"Nisam znala šta ću sa sobom kad sam videla film", rekla je ona na crvenom tepihu, neposredno pre dodele Zlatnih globusa 10. januara.

"Trebalo mi je pet dana da to svarim, jer je bilo tako neverovatno, tako tačno i tako autentično. Ne mogu ni da opišem šta mi je to značilo", rekla je ona. 

Batler je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu i preuzimajući svoj "Globus", posvetio je upravo Lizi Mari i njenoj majci.

"Hvala vam ljudi, hvala što ste mi otvorili srca, sećanja i dom. Liza Mari, Prisila, volim vas zauvek", rekao je glumac, a Liza nije mogla da sakrije suze.

Nedugo nakon dodele "Zlatnih globusa", muzičarka i tekstopisac hitno je prebačena u bolnicu zbog zatajenja srca. 

Lekari su joj ugradili privremeni pejsmejker i uveli je u veštačku komu, ali na žalost nije preživela. 

Lizu Mari Presli glumiće Emili Mičel u predstojećem filmu "Prisila" Sofije Kopole, koji je zasnovan na memoarima njene majke "Elvis i ja".

Komentari (0)

Magazin