Aktuelno iz kulture

Gala premijera filma "Elvis" dostojna "kralja rokenrola"

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Indie Wire

26/05/2022

-

12:10

Gala premijera filma "Elvis" dostojna "kralja rokenrola"
Gala premijera filma "Elvis" dostojna "kralja rokenrola" - Copyright Tanjug AP/Joel C Ryan/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Najnoviji film Baza Lurmana "Elvis" premijerno je prikazan na Kanskom festivalu u prisustvu velikog broja poznatih ličnosti. Crvenim tepihom su tako prošetala glumačke, muzičke, sportske zvezde, kao i one i sveta mode.

Osim reditelja Baza Lurmana i glavnih glumaca, na premijeri je bila Elvisova udovica Prisila Prisli, kao i velike zvezde Kajli Minog, Šakira, Adriana Lima, Šeron Stoun i mnogi drugi.

Za slavnu publiku svirala je grupa Maneskin, čija je pesma "Elvis" uvrštena u saundtrek filma. 

Film prati kontroverzni život kralja rokenrola koji je bio prepun uspona, skandala i padova, a istražuje najveći deo Prislijevog života i karijere, od njegovog detinjstva u crkvi do njegovog muzičkog vrhunca i povratničkog koncerta 1968. godine.

Važan deo ovog ostvarenja je njegov složeni odnosa sa menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom koga igra Tom Henks. Priča, kako je opisano, duboko zalazi u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Prislijevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana.

Glavni glumac u ovom biografskom ostvarenju, igrao je u "The Shannara Chronicles", a dobio je ulogu Elvisa još u julu 2019. Od tada se glumac pojavio u "The Dead Don’t Die", tumačio je jednog od članova porodice Menson u filmu "Bilo jednom u Holivudu" Kventina Tarantina, a publika kraj malih ekrana imala je priliku da ga gleda u mini seriji "Masters of the Air koju je za Apple producirao Tom Henks.

U središtu ovog filmskog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najuticajnihih osoba u Elvisovom životu, Prisilom Prisli.

Film je dobio najviše ocene Elvisove ćerke Lise Prisli, koja je na svom instagramu napisala da je film već pogledala dva puta.

 

 

"Ostin Batler je predivno kanalisao i otelotvorio srce i dušu mog oca. Prema mom skromnom mišljenju, njegovo izvođenje je bez presedana i konačno je urađeno tačno i s poštovanjem. Možete osetiti Bazovu čistu ljubav, brigu i poštovanje prema mom ocu tokom celog prelepog filma i to je konačno nešto na šta ja i moja deca i njihova deca možemo zauvek da budemo ponosni", navela je Prisli.

Ostin Batler "udahnuo život" Elvisu

Glumac Ostin Batler teško je podneo transformaciju u "Kralja" i ispričao je za medije da je nakon završetka snimanja pao u postelju.

"Telo mi se ugasilo, čim sam završio 'Elvisa'", rekao je on.

Tanjug AP/Joel C Ryan/Invision/AP

 

Trud se isplatio, jer je i sam reditelj Lurman rekao: "Iskreno, stavio sam veliki pritisak na njega, ali je živeo Elvisa. Ono što je uspeo da uradi nije oponašanje, nego življenje Elvisa", rekao je on.

Reditelj smatra da je ovaj film "'Apokalipsa danas' među mjuziklima", delom upravo zbog Batlerove posvećenosti.

"To je pop kulturna opera u tri čina", rekao je ranije Lurman. 

"Njegov život se predivno uklapa u ova tri čina. Tu je Elvis kao originalni pank roker, pobunjenik, onda je tu Elvis filmski čovek, kada je populan, a onda je tu i Elvis sedamdesetih koji je epski", objasnio je reditelj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura