Poznati

Majkl Džekson i seksualno zlostavljanje: Sud bi ponovo mogao da otvori slučaj protiv pokojnog "kralja popa"

Komentari

Autor: Euronews

26/07/2023

-

15:45

Majkl Džekson i seksualno zlostavljanje: Sud bi ponovo mogao da otvori slučaj protiv pokojnog "kralja popa"
Majkl Džekson i seksualno zlostavljanje: Sud bi ponovo mogao da otvori slučaj protiv pokojnog "kralja popa" - Copyright profimedia, Prinskrin/Youtube/HBO

veličina teksta

Aa Aa

Kalifornijski Apelacioni sud razmatra oživljavanje odbačene tužbe koju su dvojica muškaraca pokrenuli protiv kompanija pokojnog pevača Majkla Džeksona, tvrdeći da ih je on godinama zlostavljao dok su bili deca. Tužbe su nakon Džeksonove smrti pokrenuli Vejd Robson 2013. i Džejms Sejfčak 2014. godine, a sada bi mogle biti vraćene na prvostepeni sud.  

Robson i Sejfčak postali su poznati širom sveta, nakon što su ispričali svoje životne priče u HBO dokumentarcu "Leaving Neverland". 

Robson, koji je sada 40-godišnji koreograf, kaže da je upoznao Džeksona kada je imao samo pet godina. Pojavljivao se u njegovim spotovima i snimao muziku u njegovom studiju, ali sada tvrdi da ga je "kralj popa" zlostavljao tokom sedmogodišnjeg perioda.

Sejfčuk, sada 45-godišnjak, navodi u tužbi da je Džeksona upoznao tokom snimanja reklame za Pepsi kada je imao samo devet godina. Tvrdi da ga je muzičar često zvao i obasipao skupocenim poklonima, pre nego što će postati njegova žrtva. 

Oni su zbog toga tužili kompanije MJJ Productions Inc. i MJJ Ventures Inc čiji je Džekson bio vlasnik, tražeći odštetu. Međutim, Vrhovni sud je 2021. presudio da te korporacije i njihovi zaposleni nisu imali nikakvu pravnu dužnost da zaštite Robsona i Sejfčuka i odbacili njihove tužbe.  U nepravosnažnoj presudi prošlog meseca, kalifornijski Drugi okružni apelacioni sud odredio je da se slučaj vrati na suđenje, piše Euronews.

Advokati legata Majkla Džeksona pokušaće da zaustave taj proces danas, 26. jula. Oni su iznova poricali da je njihov pokojni klijent zlostavljao dečake i isticali su da je Robson prilikom suđenja Džeksonu 2005. i sam svedočio da nije bio zlostavljan, a isto je tvrdio i Sejfčuk. Priču su promenili 2013. kada su tužili muzičarevu kompaniju, tvrdeći da su ranije lažno svedočili u Džeksonovu korist, usled "potpune manipulisanosti i ispiranja mozga". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin