Poznati

Harvi Vajnstin posle višemesečnog odlaganja izručen Los Anđelesu, gde se suočava sa optužbama da je silovao i seksualno napao pet žena

Komentari

Autor: Variety

21/07/2021

-

13:10

Harvi Vajnstin posle višemesečnog odlaganja izručen Los Anđelesu, gde se suočava sa optužbama da je silovao i seksualno napao pet žena
Harvi Vajnstin posle višemesečnog odlaganja izručen Los Anđelesu, gde se suočava sa optužbama da je silovao i seksualno napao pet žena - Copyright EPS/JUSTIN LANE

veličina teksta

Aa Aa

Nakon višemesečnog odlaganja, Harvi Vajnstin je u utorak ujutru izručen u Los Anđeles, gde će se suočiti sa optužbama da je silovao i seksualno napastvovao pet žena.

Prema pisanju američkog Variety, Vajnstin je prebačen iz zatvora maksimalne bezbezdnosti u blizini Bafala, a novo suđenje će čekati u zatvoru "Kule bliznakinje" (Twin Towers) u Los Anđelesu.

Advokati nekadašeg uticajnog holivudskog producenta su se borili protiv ovog izručenja, tvrdeći da je njihov klijent lošeg zdravlja i da mu je potrebna intervencija kako ne bi oslepeo. Prošlog meseca, sudija u Bafalu je odbila ovaj zahtev, a zvaničnici Los Anđela su uverili da Vajnstin može dobiti odgovarajuću medicinsku negu i u njihovom okružnom zatvoru.

Prema pravilima oko ekstradicije, tužioci u Los Anđelesu imaju 120 dana da Vajnstina izvedu pred sud po njegovom dolasku u Los Anđeles. Međutim, obe strane i dalje su uključe u pretresne radnje i zahteve, tako da se i dalje ne zna ni kada bi okvirno suđenje moglo za počne.

Vajnstin je već osuđen na 23 godine zatvora, prema presudi iz februara 2020. godine i to po dva krivična dela počinjena na teritoriji Njujorka. U Los Anđelesu se suočava sa dodatnih 11 tačaka optužnice, za koje je izrečena maksimalna kazna od 140 godina.

Komentari (0)

Magazin