Tehnologija

Tiktok na putu da postane aplikacija sa najvećom zaradom u istoriji: Tinder i Jutjub zaostaju za 2 do 3 milijarde dolara

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2023

-

12:45

Tiktok na putu da postane aplikacija sa najvećom zaradom u istoriji: Tinder i Jutjub zaostaju za 2 do 3 milijarde dolara
Tanjug/AP/Damian Dovarganes - Copyright Tanjug/AP/Damian Dovarganes

veličina teksta

Aa Aa

Kineska aplikacija Tiktok je na globalnom nivou zaradila 10 milijardi dolara od korisnika i na putu je da postane aplikacija sa najvećom zaradom u istoriji, navodi se u najnovijem izveštaju kompanije data.ai. 

"Tiktok će se u 2024. godini približiti zaradi od 15 milijardi dolara. Korisnici troše preko 11 miliona dolara dnevno time što podržavaju svoje omiljene kreatore sadržaja", izjavila je predstavnica kompanije data.ai Leksi Sidou, prenosi Si-En-En (CNN).

Ona očekuje da će korisnici Tiktoka provoditi 40 sati mesečno na ovoj aplikaciji, za 22 odsto više nego u tekućoj godini.

Tiktok zarađuje na aplikaciji "Novčići" (Coins) kojima korisnici mogu da kupuju poklone za influensere na platformi, a kineska aplikacija zadržava 50 odsto od uplate.

Korisnici su ove godine najčešće kupovali paket od 1.321 novčića za 19,99 dolara, a te kupovine predstavljaju 25 odsto svih prihoda Tiktoka u samoj aplikaciji. 

Kineska firma ima i druge izvore prihoda kao što je reklama i trgovina preko interneta.

Aplikacije za upoznavanje Tinder i platforma Jutjub se bliže zaradi od 10 milijardi dolara, ali zaostaju za Tiktokom za dve do tri milijarde dolara.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin