Tehnologija

Veštačka inteligencija stvorila digitalnu Merilin Monro: Dvojnica glumice uskoro će biti predstavljena javnosti

Komentari

Autor: FoNet

08/03/2024

-

19:20

Veštačka inteligencija stvorila digitalnu Merilin Monro: Dvojnica glumice uskoro će biti predstavljena javnosti
Merilin Monro - Copyright AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Više od 60 godina nakon smrti glumice Merilin Monro njena digitalna verzija, stvorena uz pomoć veštačke inteligencije, biće predstavljena na tehnološkoj konferenciji festivala South by Southwest u Ostinu, u američkoj državi Teksas.

Prikazana na komjuterskom ekranu u crnom džemperu sa rol-kragnom dolčeviti i svojom poznatom "piksi", digitalna dvojnica slavne glumice razgovaraće sa zainteresovanima, izražavajući emocije.

Na nedavnom testiranju digitalna MM je govorila o svojoj najdražoj ulozi, liku Šugar u komediji "Neki to vole vruće" iz 1959. godine, zastajkujući i zamišljeno spuštajući pogled pre nego što bi odgovorila.

Rekla je kako smatra da je taj seksepilan, ali ranjiv lik "izazovna uloga, ali i zahvalna", a preporučila je i svoje druge komedije poput "Muškarci više vole plavuše”.

Digitalnu Merilin stvorila je kompanija Soul Mašin (Soul Machine), specijalizovana za kreaciju realističnih digitalnih ličnosti, u saradnji sa Authentic Brands Groupom, marketinškom kompanijom koja poseduje prava na reprodukcije slike Merilin Monro, kao i drugih preminulih zvezda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin