Tehnologija

Tviter odlaže početak naplate servisa verifikacije naloga

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2022

-

07:52

Tviter odlaže početak naplate servisa verifikacije naloga
Tviter - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Tviter će odložiti početak naplate servisa za verifikaciju naloga u visini od 7,99 američkih dolara mesečno.

Ova odluka je odložena, ali će biti uvedena nakon međuizbora u SAD 8. novembra, objavio je "Njujork tajms", preneo je Rojters.

Tviter je u subotu saopštio da je pokrenuo uslugu pretplate za osam dolara mesečno, koja uključuje dobijanje plave kvačice koju su do sada imali verifikovani nalozi, u trenutku kada je novi vlasnik Ilon Mask počeo reviziju sistema verifikacije platforme.

Ilon Mask najavio je uvođenje cene od osam dolara za sve koji žele da imaju verifikaciju, odnosno plavu kvačicu pored svog imena. Ovo je samo jedna od mnogih promena koje novi šef Tvitera ima u planu, sudeći po njegovim izjavama, ali stručnjaci smatraju da je i to sasvim dovoljno da se napravi jaz među korisnicima.

"Kada uvedete određeni platežni prag za korišćenje usluge, to će odvratiti mnoge korisnike, jer u većem delu sveta osam dolara zaista nije zanemarljiv iznos, odnosno kada se pomnoži na godišnjem nivou je stotinak dolara za korišćenje neke društvene mreže, što nije esencijalni trošak", kaže za Euronews Srbija Bojan Perkov iz SHARE fondacije.

"Ta cena stvara jaz između onih koji imaju da plate to, i onih koji nemaju toliko sredstava da izdvajaju za nešto što je društvena mreža, što može dovesti u problem mnoge aktiviste i novinare širom sveta, iz siromašnijih područja, koji upravo zahvaljujući društvenim mrežama mogu da promovišu svoj rad i društveni aktivizam jer su svi drugi kanali komunikacije cenzurisani i strogo kontrolisani", dodaje Perkov.

Komentari (0)

Magazin