Tehnologija

"Razmišljaj digitalno": Šta nas ove godine očekuje na Danu internet domena Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/03/2023

-

13:52

"Razmišljaj digitalno": Šta nas ove godine očekuje na Danu internet domena Srbije
Dan internet domena Srbije – Razmišljaj digitalno - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Tradicionalni Dan internet domena Srbije (DIDS) održaće se u utorak 7. marta u Centru za kulturu "Vlada Divljan" u Beogradu. DIDS 2023 biće u znaku značajnog jubileja - 15. godišnjice početka registracije ".rs" domena, koja je započela 10. marta 2008. godine.

Tim povodom naš gost bio je Vladimir Zarić iz agencije "Four Dots" i moderator panela "Digitalna i poslovna rešenja iz Srbije", koji je gledaocima Euronews Srbija približio ovogodišnji program.

Euronews

Organizator, Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije”(RNIDS), ovogodišnji događaj održava pod sloganom "Razmišljaj digitalno", s obzirom da će njime biti obuhvaćene teme poput kreativnosti kao odgovora na izazove, digitalne transformacije tradicionalnih biznisa i brendiranja tradicije u digitalnom dobu.

DIDS je godinama mesto susreta posetilaca sa vrhunskim predavačima i panelistima. Ove godine iz organizacije izdvajaju keynote nastupe dvojice renomiranih govornika: švedskog autora i predavača Fredrika Harena, globalnog vizionara koji prenosi znanja, iskustva i poglede na inovacije u domenu poslovne kreativnosti i promena u digitalnom dobu, kao i britanskog stručnjaka teorije kreativnosti, Dejva Birsa, koji će publici predočiti na koji način se može podstaći lučenje hormona sreće u mozgu kupca.

Domaćim aspektima digitalne transformacije baviće se paneli konferencije. Prvi od njih, “Porodične kompanije i naredni nivo”, baviće se značajnom i osetljivom temom – porodičnim kompanijama u Srbiji, da li su one spremne za smenu generacija među vlasnicima i da li su naslednici pripremljeni za izazove digitalnog doba i poslovanja.

Panelisti će otkriti svoje utiske o stanju tržišta, kakva su iskustva u saradnji sa mikro, malim i većim kompanijama iz Srbije i koliko su naša preduzeća drugačija od regiona i inostranstva. Kroz pozitivne primere, publika će moći da stekne uvid u to na koji način tradicionalni biznisi pobeđuju u digitalnoj transformaciji.

DIDS 2023 će se održati u klasičnom formatu događaja, a organizator će prenositi konferenciju putem svog YouTube kanala. Prisustvo konferenciji je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta registracija posetilaca putem DIDS2023 sajta obavezna.

Komentari (0)

Magazin