Tehnologija

Mask: Društvena mreža X bi mogla da uvede pretplatu za sve korisnike

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2023

-

20:04

Mask: Društvena mreža X bi mogla da uvede pretplatu za sve korisnike
Tanjug/AP/Marcio Jose Sanchez - Copyright Tanjug/AP/Marcio Jose Sanchez

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik platforme X (Tviter) Ilon Mask najavio je da će svi korisnici možda morati da plaćaju za pristup ovoj društvenoj mreži.

Mask je u razgovoru sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom naveo da je pretplata jedini način da se X izbori sa botovima, prenosi BBC. 

"Idemo u pravcu uvođenja male mesečne pretplate za korišćenje sistema", dodao je Mask.

Nije jasno da li je ovo bio samo neobičan komentar ili signal za planove koji tek treba da budu objavljeni. 

Britanski javni servis se obratio kompaniji X, tražeći više detalja o eventualnom uvođenju preplate, ali nije dobio odgovor. Mask već dugo vremena tvrdi da je naplaćivanje platforme pravo rešenje za uklanjanje botova i lažnih naloga na X.

"Bot ne košta skoro ništa, ali ako neko mora da plati par dolara ili neki manji iznos za pristup, trošak za botove je veoma visok", izjavio je ranije Mask.

Šef Tesle i platforme X je od preuzimanja nekadašneg Tvitera nastojao da ubedi korisnike da pređu na plaćenu uslugu "X Premium", ali osnovna verzija je je i dalje besplatna.

Odluka u uvođenju pretplate nosi sa sobom i određene rizike. Ako značajan broj korisnika napusti X, to bi moglo da smanji prihode ove platforme od reklama, zaključuje BBC.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin