Život

Jesen nam donosi 52. PERWOLL FASHION WEEK

Komentari

Autor: Promo

20/10/2023

-

16:19

Jesen nam donosi 52. PERWOLL FASHION WEEK
Perwoll Fashion Week - Copyright Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Jesenje izdanje Beogradske nedelje mode trajaće od 2. do 8. novembra i pružiće mogućnost svim ljubiteljima modnih dešavanja da uživaju u atraktivnim sadržajima - revijama popularnih modnih autora, mladih dizajnera, bogatom izložbenom i Art programu kao i promociji održive mode.

Revija otvaranja, 52. po redu Perwoll Fashion Week-a, nosi naziv TRANSFORMACIJE, od slovenskih tradicija do savremenih kreacija, i predstaviće 10 dizajnera iz 10 slovenskih zemalja.

Svečano otvaranje biće upriličeno u Hangaru u Luci Beograd gde će se održati najveći broj revija, izložbi i pratećih programa.

Važan segment Beogradske nedelje mode od samog početka jeste promocija autorskog dizajna, a ovoga puta nas očekuju kolekcije priznatih autora Dragane Ognjenović, Irene Grahovac, Boška Jakovljevića za Martini Vesto i brenda NINAMILAN. 

Kao i godinama unazad značajna pažnja biće posvećena Modnoj održivosti i Cirkularnoj ekonomiji, kroz izložbu Fashion Forever Švedskog instituta i projekat Cirkularni ponedeljak koji se po prvi put organizuje u Srbiji i našem regionu.

Snažnu poruku Better Not Burnt preneće istoimena IQOS revija mladih dizajnera koji su posvećeni segmentu redizajna i održive mode.

Dušan Milenković

 

Revija finalista konkursa Re:think Fashion by Perwoll, deo je projekta Fashion Incubator udruženja BFW Design Collective, koji je do sada iznedrio i promovisao brojne talentovane mlade dizajnere iz Srbije i ex-YU regiona.

Finalisti ovogodišnjeg konkursa su promišljali o novom načinu korišćenja folklornih i tradicionalnih motiva, pa sve do inspiracije svemirskim otpadom, što pruža priliku da se istraže nove ideje i koncepti u svetu mode. 

Tradicionalan program BFWa su i revije diplomaca i studenata mode koje najčešće budu najhrabrije i najinovativnije, a ovoga puta nam se predstvaljaju studenti Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu i Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan.

Revija koja će obeležiti ovo izdanje Perwoll Fashion Week-a je BACK TO THE 80’s, na kojoj će se predstaviti više od 25 atraktivnih domaćih dizajnera inspirisanih modom, muzikom i filmovima iz osamdesetih.

Ovaj period se i danas često pojavljuje kao izvor inspiracije za nove modne trendove i revival momente – što potvrđuje i zainteresovanost generacije Z za muziku i estetiku ove dekade. 

Pored revijskog očekuje nas i bogat Fashion & Art program realizovan kroz izložbu fotografija Svetlane Braun, pobednice konkursa BFW Instashot, modne performanse na novom formatu BFW Stage, kao i kroz izložbu modnih detalja, talentovanih umetnika koji svojim kreacijama upotpunjuju, a često i definišu modne trendove. 

Dušan Milenković

 

Posebnu atrakciju predstavljaće BFW Market, koji se realizuje sa kulturnim centrom Silosi, na kome će posetioci  imati priliku da konzumiraju domaću modu mladih preduzetnika i dizajnera koji stvaraju atraktivne urbane i street brendove.

Svečano zatvaranje  jesenje Beogradske nedelje mode obeležiće revija Voz je ponovo u modi, koja će nas odvesti na zanimljivo modno putovanje u potpuno novom zdanju Železničke stranice Begrad – centar.

"Dobro došli na 52. Perwoll Fashion Week  čiji program će vas odvesti u centar zbivanja domaće autorske modne scene pod sloganom  GET IN THE MOMENTUM!", poručuju organzatori.

 

Komentari (0)

Magazin