Život

"Nemojte jesti pržene čačkalice": Upozorenje građanima Južne Koreje zbog trenda koji se širi društvenim mrežama

Komentari

Autor: CNN

26/01/2024

-

17:21

"Nemojte jesti pržene čačkalice": Upozorenje građanima Južne Koreje zbog trenda koji se širi društvenim mrežama
"Nemojte jesti pržene čačkalice": Upozorenje građanima Južne Koreje zbog trenda koji se širi društvenim mrežama - Copyright Prinstscreen YouTube/The Star

veličina teksta

Aa Aa

Zvaničnici Južne Koreje upozorili su građane da ne jedu pržene čačlakice za zube koje su napravljene od skroba, nakon što je ta praksa postala popularna u objavama na drušvenim mrežama, piše CNN.

Na snimcima koji su objavljeni vide se ljudi koji konzumiraju pržene čačkalice uz začine kao što je sir u prahu, a ti video zapisi prikupili su na hiljade lajkova na TikToku i Instagramu.

"Njihova bezbednost kao hrana nije utvrđena. Molimo vas, nemote ih jesti", navelo je Ministarstvo za bezbednost hrane i lekova u objavi na platformi Iks.

Snimci na kojima se čačkalice, sanitarni proizvod, prže u ulju i jedu, postale su viralne, dodaje se.

Boje za hranu se koriste za davanje zelene nijanse čačkalicama, napravljenim od slatkog krompira ili kukuruznog skroba, za koje se smatra da su ekološki prihvatljive i biorazgradive. Ovakve čačkalice se često koriste u restoranima u Južnoj Koreji.

Žanr onlajn video zapisa pod nazivom "Mukbang", koji često prikazuje ljude kako jedu prekomernu količinu hrane ili neobičnih jela, popularan je u Južnoj Koreji.

"Veoma je hrskavo", rekao je jedan korisnik TikTok-a u videu, dok je grickao pržene čačkalice.

Komentari (0)

Magazin