Život

Lale nisu samo ukras nego i unosan posao: Ruski kriminalci masovno kradu cveće uoči 8. marta

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2024

-

16:40

Lale nisu samo ukras nego i unosan posao: Ruski kriminalci masovno kradu cveće uoči 8. marta
Tanjug/Marina Maksimović - Copyright Tanjug/Marina Maksimović

veličina teksta

Aa Aa

Profesionalni kriminalci u Rusiji sve se više fokusiraju na krađu cveća uoči Međunarodnog dana žena 8. marta, jednog od najvećih dana u godini u Rusiji za prodaju cveća.

Kamion lala u vrednosti od skoro tri miliona i 33.000 rubalja (skoro 34.000 evra) ukraden je u Moskovskoj oblasti, rekao je za TASS policijski zvaničnik.

Biznismen je podneo prijavu policiji u kojoj je naveo da su nepoznate osobe počinile krađu identiteta kako bi se lažno predstavile na ulazu u veletržnicu cveća da bi pošiljku lala namenjenu njemu pretovarili iz kamiona Kamaz u drugo vozilo, nakon čega su pobegli sa lica mesta.

U međuvremenu, neidentifikovani kriminalci ukrali su cveće u vrednosti od 1,8 miliona rubalja u gradu Jekaterinburgu u regionu Urala, rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk.

profimedia

 

Direktorka jedne velike ruske cvećare podnela je policijsku prijavu rekavši da je ukradena pošiljka cveća u vrednosti od preko 1,8 miliona rubalja. 

"Trebalo je da bude isporučena iz Čeljabinska u Omsk i Novosibirsk“, napisala je ona na Telegramu.

Muškarac je odgovorio na zahtev za isporuku cveća objavljen onlajn, predstavljajući se kao zaposleni u transportnoj kompaniji. 

Strane su potpisale ugovor o špediciji, međutim, počinioci su, pretvarajući se da su mušterije, kontaktirali dispečera transportne kompanije i odredili drugu lokaciju u Jekaterinburgu za istovar i prijem cveća. 

Kasnije se ispostavilo da su ukradenu pošiljku cveća prodali drugoj cvećari po sniženoj ceni od 500.000 rubalja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin